Amfion pro musica classica

Vastaa aiheeseen: Kimanen jyrähti: valtiovallan musiikkimaku on kaikkiruokainen sika

Etusivu Foorumit Uutiset Kimanen jyrähti: valtiovallan musiikkimaku on kaikkiruokainen sika Vastaa aiheeseen: Kimanen jyrähti: valtiovallan musiikkimaku on kaikkiruokainen sika

#19055
Lauri Gröhn
Osallistuja

Rehtori Djupsjöbacka on kakkosluokan lied-pianisti, jonka englannintaito on Vanhasen luokkaa. Hänet valittiin välikaudeksi ”jatkuvuuden takaamiseksi” ja nyt ilmeisesti samasta syystä. Hänen johdollaan laadittu strategia 2012 on niin kuivaa ja tyhjänpäiväistä tekstiä, että sitä tuskin kukaan pystyy lukeemaan. Masokistina poimin sieltä yhden kohdan: ”Mahdollisimman suuri budjettirahoitus varmistetaan huolehtimalla yliopistolle asetettujen määrällisten tavoit­teiden saavuttamisesta.”

Vastaehdokkaana ollut Kimanen on tunnettu organisointikyvyistään (Kuhmon Kamarimusiikki) ja laajasta kansainvälisestä verkostostaan.
Mainittakoon, että hallituksen, joka teki valinnan, puheenjohtajana on pianonsoittoa harrastava yritysjohtaja, joka on valitun rehtorin perhetuttu.

Osallistuin vuosi pari sitten tuomikirkon kryptassa seminaariin ”Pyhyys ja musiikki”. Päivän tilaisuuden avasi Sibelius-akatermian uudelleen valittu rehtori Gustav Djupsjöbacka. Seminaarin kielenä oli englanti, koska osallistujia oli ulkomailta. Rehtori luki 10 minuutin puheen, joka oli kirjoitettu SUOMEKSI. Siinä meillä on kansainvälisen korkeakoulun keulakuva.