Amfion pro musica classica

Vastaa aiheeseen: Musiikista viis

Etusivu Foorumit Jutut Musiikista viis Vastaa aiheeseen: Musiikista viis

#19027
Pedrosgonic
Osallistuja

Pop-maailmassa pitkäjänteisen työn korvaavat hyvä ulkonäkö ja räväkkä esiintyminen tv:n kykyjenetsintäohjelmassa.

Jaani Länsiön ajattelukyky asettuu kyseenalaisen asenteellisuuden valoon tuon kommentin kautta. Mitenhän syvällisesti herra Länsiö tuntee pop-musiikkia? Kommentti on samaa tasoa sepporätyjen ”hyi saatana”-tyyppisten oopperakommenttien kanssa.

Ja kuka hyötyy näiden jaanilänsiöiden ruikutuksista – ei ainakaan länsimainen taidemusiikki! Ja muutenkin on mielestäni vähä-älyistä ja säälittävää verrata vaikkapa AC/DCtä Mozartiin, sillä AC/DC tulee suhteuttaa rockin historiaan, ja Mozart länsimaisen taidemusiikin historiaan – vaikea tajuta?

On tolkutonta energian hukkaamista vertailla ja arvottaa eri musiikinlajeja toistensa kanssa – vai kokeeko herra Länsiö tarvetta esim. metsäsienisalaatin ja suklaakakun keskinäiseen vertailuun.

Eikä se rytmimusiikin soittaminen edes jossain elämänvaiheessa pahaa tekisi chopinistillekaan. Ja herää myös kysymys, mitä hyötyä on mesota jonkun Amfionin sivuilla lähtökohtaisesti samanmieliselle seurakunnalle – mitä muita kuin masturbatorisia vaikutuksia sellaisella voi olla?