Amfion pro musica classica

Vastaa aiheeseen: Sibelius on viihdemusiikin armoitettu mestari

Etusivu Foorumit Amfion Sibelius on viihdemusiikin armoitettu mestari Vastaa aiheeseen: Sibelius on viihdemusiikin armoitettu mestari

#18982
elvibreu
Osallistuja

Voisimmeko Koistinen kohteliaasti lopettaa lgrohnin parjaamisen? Olen siihen itsekin kevyesti joskus sortunut (anteeksi lgrohn), mutta en näe mitään mieltä takertua hänen visioihinsa näin agressiivisesti (viittaan tässä myös edellisiin kertoihin). Uskoisin, että jos haluaisit ymmärtää hänen tekstinsä fantasiaa takertumatta sokeuttavasti häneen henkilönä, tekstinsä voisivat avautua sinullekin. Tässä oma tulkintayritykseni:

”Sibelius, tuo tasapainoisen taidemusiikin armoitettu mestari. Mutta jos Suomessa ei olisi ollut Sibeliusta, taidemusiikki olisi täällä kenties toisenlaista (toiset säveltäjät, erilaiset painotukset). Ja sitten hän aprikoi, ettei em. lähtökohdista (uudet painotukset) Sibeliuksen musiikki olisi niin suosittua Suomessa kuin se nyt on.

Hyvää viikonloppua, käy Koistinen lgrohnin kanssa Musiikkitalossa vaikka skumpalla ja keskustelkaa esim. Sibeliuksen ja Madetojan musiikin eroista/samuuksista.

p.s. mutta ”viihdemusiikki”, ”museomusiikki” etc. tarvitsevat kyllä syvyyspsykologisen tulkinnan..yritän tehdä sen.