Amfion pro musica classica

Vastaa aiheeseen: Kansainvälinen Tsaikovski-kilpailu alkaa tänään

Etusivu Foorumit Uutiset Kansainvälinen Tsaikovski-kilpailu alkaa tänään Vastaa aiheeseen: Kansainvälinen Tsaikovski-kilpailu alkaa tänään

#18886

Tänään alkaa finaali. Alkuerien suosikkini Daniil Trifonov soittaa Tsaikovskin konserton, joka on siis pakollinen. Kaikki kilpailijat valitsivat muuten B-duuri-konserton, vaikka olisivat voineet valita myös Tsaikovskin toisen konserton. Illan aloittaa kuitenkin Alexandr Romanovsky, Tsaikkarilla, ja sen jälkeen 17-vuotias Cho soittaa erittäin vaikean, mahtipontisen Rachmaninovin konserton n:ro 3, d-mollissa.

Finaalissa soittavat myös Alexei Chernov ja Yeol Eum Son. Ainakin Chernovin lavakarisma ja eleet tuovat mieleen Grigori Sokolovin. Ei kovin huono lähtökohta. Tämän vuoden taso tuntuu ylipäätään olevan erityisen korkea. Itse ainakin menisin kuuntelemaan kenen tahansa resitaalia koska vain, jo alkuerien esiintyjistä lähtien. Tällä tasolla on vain henkimaailman asioista kiinni, kuka voiton vie. Itselleni tärkeintä on saada kuulla hyvää musiikkia ja musisointia. Kilpailu on sivuseikka.