Amfion pro musica classica

Vastaa aiheeseen: Huippumuusikko kiikissä hömppään

Etusivu Foorumit Muut aiheet Huippumuusikko kiikissä hömppään Vastaa aiheeseen: Huippumuusikko kiikissä hömppään

#18454
Lauri Gröhn
Osallistuja

Minulla sattuu olemaan loppututkinto teoreettisessa fysiikassa, joten en viitsi fysiikasta sen enempää väitellä. Kylmäfuusio on puhdasta humpuugia. Toisekseen ei fysiikassa varsinaisesti ole kyse ”ymmärtämisestä” vaan asioiden kuvailusta. Ymmärtäminen on metafysiikkaa eikä kovin hyödyllistä.

Toisekseen arvostan suuresti Ralf Gothonia musiikkona. Tästä olin huolestunut: Ihminen voi olla huippu alallaan, vaikka hänen maailmankatsomuksensa on täydellisen harhainen. Ikävää on, jos hän siirtää noita harhojaan oppilailleen ja guruaan palvovaan yleisöönsä.

Suosittelen musiikin psykologiasta Diane Deutschin toimittamaa 800-sivuista kirjaa Psychology of Music (second ed.). Absoluuttinen sävelkorva on tutkittu alue ja tuon kirjan hakemistossa on noin 30 viitettä kirjan eri sivuille. Asian on merkittävästi monimutkaisempi kuin rivimuusikot ehkä luulevat. Synesteettiset värikokemukset vaihtelevat kokijoidensa mukaan.

Musiikin filosofiasta suosittelen alkupaloiksi Kivyn kirjaa Introduction to a philosophy of music (2002).

Musikaalisuudesta sen verran, että musiikissa ei ole universaaleja lakeja.

PS. Tuo kreationistinen hömppäkirja Wilder Smithin ”Luonnontieteet eivät tunne evolutiota” on kovin vanhentunut. Hömppärintamalla nyt on muotia ID, intelligent design.