Amfion pro musica classica

Vastaa aiheeseen: Mikä on asiaa?

Etusivu Foorumit Muut aiheet Mikä on asiaa? Vastaa aiheeseen: Mikä on asiaa?

#18311
Lauri Gröhn
Osallistuja

Orefeus:
”Harhaanjohtavan tai perättömän tiedon levittäminen – ja (mm.) L.G.:n oman tietokoneohjelman mainostaminen ”

LG: Ohjelmani ei ole myynnissä, mutta olen ihan ilmaiseksi generoinut 30 kipaletta minulle lähetetyistä valokuvista, jotka (Ilman kuvia) kuultavissa sivuiltani (Music generated from visitors pictures). Olen myös pitänyt esitelmiä Jyväskylän yliopistossa, Helsingissä tietojenkäsittelyopin ja musiikkitieteen laitoksilla ja päärakennuksessa yhdessä konferenssssai. Musiikkia on esitetty Viitasaarella, Tapiolatalossa ja oikein musiikikoiden toimesta ensi kesäksi tilatun sävellyksen puitteissa. Kun tietokoneohjelmani säveltää, miksi siitä ei voisi kertoa, koska ainakin omien tietojeni mukaan softa on paras lajissaan maailmassa. Muutan mielelläni käsitykseni, jos aihetta ilmaantuu. Olisiko haastajaa?

Orfeus:
”Edes yliopistoissa ei tiedetä, mitä esim. magnetismi todella on. Ettei vain ”magiaa ja mystiikkaa”!”

LG:Teoreettisen fyysikon koulutuksellani voin valistaa sinua, että luonnontieteet eivät edes pyri vastaamaan kysymykseen ”mitä jokin on”. Se on metafysiikan ”suuri tehtävä” ja tuloksettomuus puhuu puolestaan.

Orefeus:
”Aikamme ”kehittynyttä fysiikkaa”(?) edustava” tieto” siitä, että ”ääni on pitkittäistä materian värähtelyä” on yhtä käyttökelpoinen muusikolle ja säveltäjälle, kuin ”tieto” siitä, että ”valo on poikittaista sähkömagneettista värähtelyä” kuvataiteilijalle, tai ”tieto” siitä, että ”ihminen on kaksijalkainen eläin” kirjailijalle ja runoilijalle.”

LG: Kommentoin lähinnä tätä Orfeuksen oivallusta: ”Silminnäkyvä valo on noin 40 oktaavia korkeampitaajuista värähtelyä, kuin korvinkuultu ääni.”

Orfeus:
”Pythagoraan opit sävelistä, sävelsuhteista, sävel- ja viritysjärjestelmistä (ym.) sen sijaan ovat sellaisenaan tai eri tavoin sovellettuina ja muunneltuina kaikkein oleellisinta ja keskeisintä muusikon ja säveltäjän perustietoa ja taitoa ja ilmaisuvarantoa.”

LG:Viritysjärjestelmiä on satoja. Pythagoraan ansio oli siinä, että hän ensimmäisenä systematisoi tiettyjä asioita. Ja jos muistan, Pythagoras ei käsitellyt eri tyyppisiä puhaltimia ja kalvoja musiikin mielessä.

Ja toistan vielä, että tuo kirja ERKKI LEHTIRANTA: Korkeammat oktaavit (Dialogia 2004) on absoluuttisen täydellistä roskaa, jossa täysi vastuu on lukijalla.