Amfion pro musica classica

Vastaa aiheeseen: RSO:n ”huilukonsertti” Temppeliaukio kirkossa 13.4.

Etusivu Foorumit Konsertit RSO:n ”huilukonsertti” Temppeliaukio kirkossa 13.4. Vastaa aiheeseen: RSO:n ”huilukonsertti” Temppeliaukio kirkossa 13.4.

#18269

Pahud oli vaikuttava ja vakuuttava. Olisi hienoa kuulla Berliinin filharmonikoita livenä. Sehän on tunnetusti täynnä samankaltaisia vahvoja soittajia. Mutta kai sekin on loppujen lopuksi inhimillinen orkesteri, joka syttyy taitavan kapellimestarin ohjaksissa elämää suurempiin esityksiin ja tyytyy ”huonon” kapun kanssa rutinoituneeseen, mutta ihan kelpo suoritukseen… On muuten mielenkiintoista lukea Anna Gebertin blogia Berliinin filharmonikoista.

Susanna Mälkki on taitava ja ansaitusti menestynyt kapellimestari. Riskejä hän kuitenkin kaihtaa – se on totta (ainakin näin koen). Harjoituksissa laitetaan kaikki tip top kuntoon – mikä on ihailtavaa ja toki tärkeää – mutta siinä sivussa muusikoiden rohkeus soittaa musiikki ulos lopahtaa. Soittajat kääntyvät sisäänpäin eivätkä soolot kuki. Näin tapahtui eilisessä konsertissa. Stravinskin musiikin tulkitsemisen – tai ainakaan tuon nimenomaisen Divertimenton – ei tarvitse olla matemaattisen tarkkaa ja suoraviivaista etenemistä. Polyrytmiikkaa toimii, vaikka teemat svengaisivatkin.