Amfion pro musica classica

Vastaa aiheeseen: Kansainvälinen Tsaikovski-kilpailu alkaa tänään

Etusivu Foorumit Uutiset Kansainvälinen Tsaikovski-kilpailu alkaa tänään Vastaa aiheeseen: Kansainvälinen Tsaikovski-kilpailu alkaa tänään

#18878

Toisena päivänä nettiongelmat jatkuivat, mutta olivat huomattavasti pienempiä ja huikeasta pianismista päästiin nauttimaan täysillä yllättävänkin nopeasti. Toisena päivänä kuultiin kahdelta soittajalta Chopinin op.25 etydit, mitä voidaan pitää erittäin rohkeana valintana kilpailuun. Tämä teoskokonaisuus kun on ihan jokaisen pianistin korvassa nuotin tarkkuudella ja kaikilla lienee myös oma mielipiteensä ja fantasiansa täydellisestä tulkinnasta. Voiko siihen yltää kukaan?

Dinara Klinton soitti etydit kyllä puhtaasti, mutta paikoin hieman ponnettomasti. Sarjan päättävä c-molli-etydi soi kyllä uhmakkaasti, mutta Klinton käytti kaikki voimansa jo etydin puoleen väliin mennessä eikä onnistunut nostamaan paatosta loppuun asti. Jianing Kongin tulkinta sen sijaan onnistui paremmin: kaikki etydit olivat puhtaita suorituksia, kudoksesta löytyi paljon ”uusia” polyfonisia keksintöjä ja etenkin a-molli-etydi n:ro 11 soi sopivan metallisena, jopa kylmästi. Oktaavietydiä on harvoin kuultu yhtä voimallisesti soitettuna.

Pianistien taso on kuitenkin niin huima, että tuomariston tehtävä ei ole kadehdittava.