Amfion pro musica classica

Vastaa aiheeseen: Pintavaahtoa

Etusivu Foorumit Amfion Pintavaahtoa Vastaa aiheeseen: Pintavaahtoa

#18662
Orfeus
Osallistuja

Päätoimittajalle terveisiä (viittaa poistamiinsa terveisiinsä):

”Taiteen ja viihteen ero on siinä, että viihde joko kertoo valheita tai lohdullisia, jo tietämiämme itsestäänselvyyksiä, taide taas epämukavia asioita ja totuuksia, joita ei ole mukava kuulla” (elokuvakäsikirjoittaja William Goldman)

Kun tällä sivustolla yritettiin sana- ja kielikuvataiteen keinoin kertoa (mm.) epämukavia asioita ja totuuksia, joita (joidenkin) ei ole mukava kuulla, kuinkas kävikään? (viittaa toimituksen poistamiin kirjoituksiin)

Goldman-sitaatti sopii vain joihinkin kertoma-, kuva- ja näyttämötaiteen lajityyppeihin, muttei lainkaan kaunotaiteisiin, eikä (tekstittömään) säveltaiteeseen, jollei siksi lasketa vain kaikkein raastavinta, älyhälymodernismia; siltä osin, että se sisältää epämukavia asioita, joita ei ole mukava kuulla, mutta ei siltä, että niillä olisi mitään tekemistä totuuden kanssa.

Päätoimittaja näyttää olevan ylen mieltynyt ruokkimaan käsityksiä klassisen musiikin ”pakkosyötöstä”, [”kulttuurirasistisuudesta”], (oopperan) ”elitistisyydestä”, ”taiteen tarkoituksen itsekkyydestä” jne.
Johdonmukaista edustamalleen linjalle on sekin, että hän sensuroi sivustolta klassisen musiikin puolesta esitetyn suoran puheen, mutta katsoo läpi sormiensa sen (klassisen musiikin) räikeintäkin mollaamista, ja jopa kannustaa siihen.
Näin ollen hänen ”terveisiään” (ja toimiaan) ei voi tulkita provokatiivisiksi keskustelunavausyrityksiksikään, vaan vain oman kantansa mukaiseksi Amfionin periaatteen ja tarkoituksen vastaisuudeksi.

“Uskon, että taidetta eivät tee oikeutetuksi sen pinnalliset, ulkoiset, julkisuusilmiöt ja -kuviot, vaan se sisäinen palo, jonka se sytyttää ihmisten sydämissä.”
”Taiteen tarkoitus ei ole hetkellisen adrenaliinierityspyrskäyksen aiheuttaminen, vaan vähittäisen, elinikäisen, ihmeyden- ja seesteisyydentilan luominen.”
(Glenn Gould)