Amfion pro musica classica

Vastaa aiheeseen: Mirjam Helin -kilpailun välierät

Etusivu Foorumit Konsertit Mirjam Helin -kilpailun välierät Vastaa aiheeseen: Mirjam Helin -kilpailun välierät

#18579
Nimetön
Ei-aktiivinen

Illan hikisen välieräurakan aloitti Meelis Jaatinen. Hänen ohjelmansa oli koko välikilpailun harvoja ehjiä. Jopa kaikkia Brahmsin yhtätoista laulua jaksoi kuunnella tarkkaavaisena, mitä voidaan pitää aikamoisena saavutuksena (esittäjältä, ei kuulijalta).

Etukäteen hieman hirvitti, miten Sri Lankan laululintu Kishani Jayasinghe selviää Benjamin Brittenin ei niin yleisöystävällisistä lauluista. Luulenpa että tänä iltana syntyi monta Britten-käännynnäistä. Jayasinghen ruotsi ei ollut aivan moitteetonta Svarta rosorissa, mutta toki tunnistettavaa. Salin kuiva ilmeisesti teki tepposet myös tälle laulajalle, joka kuitenkin selviytyi hetken hämmennyksen jälkeen säkenöivään loppuun Margarethen koruaariassa. Riiviörouvat takanani arvostelivat Jayasinghen hymyä.

Laura Jokipii jatkoi jo alkukilpailussa tutuksi tulleella tyylillään. Straussit hän selvitti sievästi ja vaivattomasti. Candiden aaria Glitter and be gay oli tälle komediennelle samanlainen riemuvoitto kuin alkukilpailun Adelekin.

Korealaisella sopraanolla Keunghea Kangilla tuntui olevan jokin ääniongelma, ehkä flunssaa pukkaa päälle. Hän lauloi kuitenkin urheasti Liunsa sekä viisi Griegin laulua. Mikä vahinko, ettei hän saanut kaikkia tehoja irti itsestään.

Mikhail Korobeynikov oli sitten alkukilpailun laittanut sordiinon päälle ja lopputulos oli nyt nautittavampi. Mielestäni hänen paikkansa ei ollut edes välikilpailussa, koska vain hänen venäjänkielinen ohjelmistonsa kuulostaa kelvolliselta.

Välikilpailu muodostui yllättävän epätasaiseksi. Monet ohjelmat olivat pitkiä kuin talvisota, mutta vähemmän jännittäviä. Jään odottamaan, keitä laulajia tapaan finaalissa keskiviikkona.