Amfion pro musica classica

Vastaa aiheeseen: Plácido Domingolle miljoona dollaria (lisää)

Etusivu Foorumit Uutiset Plácido Domingolle miljoona dollaria (lisää) Vastaa aiheeseen: Plácido Domingolle miljoona dollaria (lisää)

#18510
hermes
Jäsen

Todellakin hupaisa piirre taide-elämässä, mutta raha kuuluu tulevan rahan luo. Tietenkin summien pitää olla suuria, jotta rikkaat vastaanottajat ne edes huomaisivat. Epäilemättä tällaiset käänteiset lesken rovot ovat poissa nousevan polven tuesta. Luulen että monet miljonääritaitelijat ohjaavatkin saamiaan palkintoja nuorisolle, kuten oikein ja kohtuullista onkin.

Jotkut säätiöt, kuten Pro Musica näkyvät jakaneen pedagogipalkintoja. Siinä on järkeä. Kun joku julkisuudelta salassa on tehnyt merkittävän elämäntyön ja huonolla palkalla auttanut lentoon uusia Salmisia ja Mattiloita, hän on mitalin lisäksi ansainnut myös sen hetkellisen vapauden jonka yllättävä rahasumma tarjoaa. Huomasin, että esim. Emanuel Elola, Suomen fagotistien isä, ehti ennen kuolemaansa saada tällaisen tunnustuksen. Hieno juttu!

Aikoinaan rustattiin Suomi-palkintoa, jolla kansainvälisesti menestyneitä taiteilijoita palkittiin heidän kuukausipalkkansa kokoisilla summilla, joilla taiteen opiskelija olisi tullut toimeen vuosia. Poliitikkojen lipevä kädenojennus nille jotka eivät mitään tarvinneet. Menestys on epäilemättä yhteisömme keskeinen palvonnan kohde. Se on vyöryn lailla peittänyt alleen taiteen omat, autonomiset arvot.