Amfion pro musica classica

Vastaa aiheeseen: Huippumuusikko kiikissä hömppään

Etusivu Foorumit Muut aiheet Huippumuusikko kiikissä hömppään Vastaa aiheeseen: Huippumuusikko kiikissä hömppään

#18467
Ville Komppa
Jäsen

Leikitään että Amfion, siis tämä klassisen musiikin verkkosivusto, olisi löyhä ystäväpiiri, joka koostuisi klassisesta musiikista kiinnostuneista ihmisistä. Tämä ystäväpiiri kokoontuisi vaikkapa minun kotiini (ainakin sikäli, että tässä kotonani napsuttelen nettiä vaikka nukkumassa pitäisi olla), juteltaisiin kaikenlaista, olisi hieman tarjoilua ja mikä ettei musiikkiesityksiä — niistäkin keskusteltaisiin!

Ongelma vain olisi, että juhlissa vetelehtisi yksi mätämuna, joka pitäisi suurinta osaa meistä museokulttuurin edustajina, niputtaisi meidät kaikki saman hömppäp:n edustajiksi ja puhuisi tästä meidät yhdistävästä kulttuurimuodosta kolmannessa persoonassa (”tämä teidän kulttuurinne tekee sitä, ei tykkää tästä, on ohjelmoinut teidät tuollaisiksi jne.”)

Voisi toki olla, että mätämunalla on ollut synkkä lapsuus, huonoja kokemuksia (ei otettu mukaan leikkiin?), joten kyllä hänen käytöstään tiettyyn rajaan ymmärrettäisiin. Mutta raja tulisi lopulta vastaan siinä, että mätämuna vaahtoaisi koko ajan olevansa itse oikeassa ja pätevä kertomaan miten väärässä muut ovat. Siinä vaiheessa kun mätämuna alkaisi nimittelemään vieraitani ohjaisin hänet ystävällisesti ulos. Tilaisinpa taksinkin, jos olisi liian myöhä käyttää muita julkisia kulkuneuvoja. Seuraavana päivänä soittaisin mätämunalle ja pahoittelisin tapahtunutta, mutta kertoisin myös järkevin sanankääntein että hän käyttäytyi kuin mätämuna.