Amfion pro musica classica

Musiikkia Mozartista klezmeriin Hakasalmen huvilan tammikuun konserteissa

Hakasalmen huvilan Musiikkia!-näyttelyssä pidetään tammikuussa 2017 useita ilmaisia matineakonsertteja sekä yksi pääsymaksullinen iltakonsertti. Tyylien ja kokoonpanojen kirjo on laaja.

la 7.1. klo 14 Flûtes en vacances

Huilutrio VaCava (Johanna Pitkänen, Johanna Salminen, Hanna Tissari) tarjoaa värikkään kattauksen 1900-luvun loppupuolella sävellettyä kamarimusiikkia – vaihtelevia tunnelmia ja moderneja vivahteita.

su 8.1. klo 14 Kimero

Lauluyhtye Kimero on aloittanut toimintansa vuonna 2007. Sen kolmesta laulajasta Hanni Angelaho vastaa laulujen teksteistä ja sävellyksistä, ja Kati Panelius ja Pauliina Kallio vastaavat sovituksista. Ainoana säestyssoittimena on harppu, jota soittaa Pauliina Kallio. Laulut ovat tarinoita ja tunnelmakuvia naisen elämän eri sävyistä.

la 14.1. klo 14 Laulustudio Liedisti

Kuusi yksinlaulun harrastajaa esittää syksyn aikana harjoittelemaansa koti- ja ulkomaista liedmusiikkia. Säveltäjäniminä konsertissa ovat Kuula, Pylkkänen, Kilpinen, Melartin, Bellini, Giordani, Debussy, Schubert ja Schumann. Pianistina toimii Hanna-Mari Zinovjev.

la 14.1. klo 19 Otra 

Oululaisen Otran pellolla kukoistaa uusi kansanmusiikki, joka on kupsakkaa kuin tuore ohraleipä ja väkevää kuin savolainen kaski. Helsingissä Otra konsertoi levynjulkaisukiertueellaan. Taiteilijaprofessori Timo Alakotilan tuottamalla levyllä pölytetään kansanmusiikin aarteistoa ja esitellään uusia kappaleita, jotka Maarit Saarenkunnas on säveltänyt kansanrunoihin sekä Heli Laaksosen ja Katja Törmäsen säkeisiin. Otra on Maarit Saarenkunnas (laulu), Heli Haapaniemi (harmoni ja laulu), Jaana Herlevi (viulu, alttoviulu ja laulu) ja Lauri Marjakangas (kitara ja laulu).

su 15.1. klo 14 Musiikillisia vastakohtia – saksalaiset vastatusten

Matineassa sopraano Ghislaine Dionne ja pianisti Sari Blå tarkastelevat Brahmsin ja Wagnerin musiikin vastakohtaista asetelmaa, niiden inspiraation lähdettä ja perintöä aarioiden ja pianomusiikin välityksellä.

la 21.1. klo 14 Kiitos Agricola!

Nelihenkinen a cappella lauluyhtye iHMeTyS esittää Suomen itsenäisyyden juhlavuoden innoittamana suomalaisia lauluja 1800-luvulta nykypäivään.

su 22.1. klo 14 Freilach mit Kneidlach

Helsinkiläinen Freilach mit Kneidlach -klezmer-yhtye on perustettu vaalimaan satoja vuosia vanhaa itäisen Euroopan juutalaisen kansanmusiikin perinnettä. Yhtye sai alkunsa keväällä 1998 soitettuaan eri kokoonpanoilla seurakunnan juhlissa, muun muassa häissä. Siitä lähtien yhtye on konsertoinut Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Venäjällä. Yhtyeen muodostavat Benjamin Hirschovits, viulu; Laura Airola, viulu, mandoliini; Daniel Shaul, oboe, laulu; Ilkka Heinonen, kontrabasso ja Eva Jacob, pianoharmonikka.

la 28.1. klo 14 Neljä kättä sokkelossa Vapaa pääsy.

Pianoduo Seppo Varho ja Martin Malmgren esittelee laajan nelikätisen piano-ohjelmiston harvinaisuuksia. Ohjelmassa on muun muassa Paul Schoenfieldin sarja ”Five Days from the Life of a Manic Depressive”, Paul Hindemithin sonaatti ja Erik Satien musiikkia. Konsertti on Key Discoveries -sarjaa, joka esittelee aiheetta unohdettuja pianoteoksia ja -säveltäjiä.

su 29.1. klo 14 Bachia ja Mozartia periodisoittimilla

1780-luvun Wienissä oli tavallista viettää sunnuntaipäiviä musisoiden. Myös Mozartilla ystävineen oli tapana kokoontua paroni van Swietenin salonkiin soittamaan. Usein ohjelmassa oli J. S. Bachin musiikkia. Mozartia kiinnosti Bach ja erityisesti barokin ajan käsityötaito, jonka vaikutuksen voi kuulla hänen myöhäistuotannossaan. Siitä esimerkkinä on tämän konsertin upea es-mollidivertimento. Matineassa esiintyvät Hannu Vasara, barokkiviulu; Tiila Kangas, barokkialttoviulu, sekä Jussi Seppänen, barokkisello.

Musiikkia!

Kaupungin soivat muistot

Hakasalmen huvila, Mannerheimintie 13b, Helsinki
Auki 26.2.2017 asti ti–su klo 11–17, to klo 11–19

Vastaa

Post Navigation