Amfion pro musica classica

Hannu Lintu, Lilli Paasikivi ja Ylioppilaskunnan Laulajat uusina tähtinä Kullervossa

Tero Saarisen huippukoreografia Sibeliuksen musiikkiin palaa Kansallisoopperaan ja -balettiin

Nuoren Jean Sibeliuksen säveltämä Kullervo herää jälleen uuteen elämään, kun koreografi Tero Saarisen luoma tanssiteos palaa 29. huhtikuuta Suomen kansallisbaletin ohjelmistoon. Ensi-iltakaudellaan kaksi vuotta sitten loppuunmyyty teos sai ylistävän vastaanoton niin musiikki- kuin tanssikriitikoiltakin, ja se noteerattiin myös kansainvälisesti yhtenä The Opera Platform -verkkopalvelun avajaistuotantona.

Kevään 2017 esityksissä laulusolistirooleihin tarttuvat uudet nimet: Kullervona kuullaan Tommi Hakalaa, hänen sisarenaan lavalla on Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi. Järisyttävää mieskuoron voimaa näyttämölle tuovat Kansallisoopperan kuoron mieslaulajien rinnalla Ylioppilaskunnan Laulajat, jotka niin ikään debytoivat teoksessa tällä kaudella. Kansallisoopperan orkesteria johtaa tämän kevään esityksissä Hannu Lintu.

Kalevalan ajattomassa kertomuksessa Kullervo viettelee sisarensa, surmaa vihamiehensä ja kääntää lopuksi miekan itseään vastaan. ”Pääteemoiksi hahmottuivat yksilön suhde yhteisöön ja vainottuna oleminen sekä myös läheisyyden tarve ja kommunikaation katkeaminen. Miksi elämä rakentuu ylitsepääsemättömän mustan pilven alla näköalattomuudeksi, joka ei anna tilaa asioiden positiivisille kehittymiselle?” pohtii koreografi Tero Saarinen.

Kullervossa Kansallisbaletin tanssijoita täydentävät Tero Saarinen Companyn tanssijat. Kullervon roolissa nähdään Kansallisbaletin Samuli Poutanen ja Tero Saarinen Companyn Pekka Louhio, Kullervon sisaren roolissa Kansallisbaletin Terhi Talo ja Johanna Nuutinen sekä Kimmon roolissa Tero Saarinen Companyn David Scarantino ja Kansallisbaletin Jouka Valkama. Teoksen visuaalisuudesta vastaavat Saarisen luottokumppanit, pukusuunnittelija Erika Turunen ja valaistussuunnittelija Mikki Kunttu.

Keskustelu Kullervon tarinasta Sanomatalossa

Torstaina 27.4. klo 17.30 Kullervon tarinasta ja teemoista järjestetään keskustelu Sanomatalon Mediatorilla. Mukana keskustelussa ovat koreografi Tero Saarinen, Oopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi sekä Helsingin Sanomien toimittaja Anna-Stina Nykänen ja lastenpsykiatri Jari Sinkkonen. Keskustelun juontaa Oopperan päädramaturgi Juhani Koivisto. Tilaisuudessa kuullaan myös katkelma teoksen musiikista Ylioppilaskunnan Laulajien ryhmän esittämänä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. keskustelua voi seurata myös suoratoistona HSTV:n välityksellä.

Kullervon traileri

Kullervon tarina piirrettynä

Esitykset 29.4. ja 11.5. klo 19.30, 4.5. ja 13.5. klo 19 sekä 6.5.2017 klo 14 ja 19
Keskustelu Kullervon tarinasta 27.4. klo 17.30, Sanomatalon Mediatori
Teosesittely 4.5.2017 klo 18.15, Alminsalin lämpiö
Tero Saarisen liiketekniikan tunti 29.4.2017 klo 18.00, Alminsalin lämpiö (osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista: info@terosaarinen.com)

Vastaa

Post Navigation