Amfion pro musica classica

Gustav Djupsjöbacka valittiin uudelleen Sibelius-Akatemian rehtoriksi

Etusivu Foorumit Uutiset Gustav Djupsjöbacka valittiin uudelleen Sibelius-Akatemian rehtoriksi

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #17969

  Djupsjöbacka valittiin uudelleen uudelleen Sibelius-Akatemian rehtoriksi. Akatemian uusi hallitus päätti asiasta tänään. Kolmivuotinen kausi alkaa 1. tammikuuta 2010.

  ”Halusimme varmistaa Sibelius-Akatemian saumattoman toiminnan monien muutosten keskellä ja yliopistolain astuessa voimaan vuodenvaihteessa. Ratkaisuun vaikuttivat myös Djupsjöbackan käytännön kokemus, näytöt ja yliopistomaailman erinomainen tuntemus, sekä toisen ehdokkaan aikaisin mahdollinen aloitusajankohta 1. lokakuuta 2010”, hallituksen puheenjohtaja Tom von Weymarn kertoo.

  Djupsjöbackan lisäksi rehtorin tehtävään oli ehdolla myös Suomen Tokion suurlähetystön lehdistö- ja kulttuurineuvos, sellisti Seppo Kimanen.

  #18597

  Oli oikea päätös valita rehtori vain kolmeksi vuodeksi. Ehkäpä pienet tornadot pääsevät uuden hallituksen avulla puhaltamaan intoa ja taiteen henkeä vetelään oppilaitokseen. Kimanen toivottavasti putsaa kalenterinsa vuodesta 2013 lähtien!

  #18598
  Lauri Gröhn
  Osallistuja

  Suosittelen Kaija Saariahon lausumaan tämän aamun hesarissa. Epäilen, että rehtori on ollut byrokraattien mieleen.

  Saariaho kauhistelee yleiseurooppalaisia yliopistouudistuksia, jotka koskevat myös Sibelius-Akatemiaa.

  ”Rahoitus perustuu siihen, että maistereita ja tohtoreita valmistuu mahdollisimman paljon mahdollisimman nopeasti. Tämä kaikki on hirveän kaukana siitä, miten nuoren taiteilijan tulee kehittyä.”

  Sibelius-Akatemiassa opettanut Saariaho ihmettelee, minkälaiseen ”byrokratiaverkostoon” opiskelijat joutuvat sivuaineiden kanssa.

  ”Juuri silloin, kun heidän pitäisi keskittyä pääaineeseen, mikä se onkaan. Tärkeintä on löytää oma työmetodi, kuinka motivoida itsensä tekemään työtä koko elämä eväillä, jotka saa muutaman vuoden koulutuksessa.”

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.