Amfion pro musica classica

Tuhkimosta syntyi hilpeä miniooppera

Kuva © Heikki Tuuli / Suomen kansallisooppera

Kuva © Heikki Tuuli / Suomen kansallisooppera

Kansallisoopperan lapsille suunnattujen oopperoiden sarja jatkuu nyt minioopperoilla, joista ensimmäisenä nähdään Tuhkimo. Perustana on Rossinin ooppera La Cenerentola, mutta mukana on aineksia myös perinteisestä sadusta ja hiukan nykyajastakin. Esitys sopii kaikenikäisille, mutta lähinnä se on suunnattu alle kouluikäisille. Ensi-ilta on 29.1.2018 ja esityksiä on koko vuoden ajan. 

Tuhkimo kertoo puolessa tunnissa tutun tarinan puolisoa etsivästä prinssistä, ilkeistä sisarpuolista ja syrjitystä Tuhkimosta. Tutuissa Taaperoiden taidetuokioissa aiemmin esitettyjen Taikahuilun ja Sevillan parturin tavoin koko ooppera kaikkine rooleineen tulkitaan kahden laulajan ja kahden soittajan voimin. Visuaalisesti Tuhkimo on vielä edellisiäkin rikkaampi, sillä rooleja on yhdeksän, näyttämöllä nähdään kuusi eri pukua ja välillä tapahtumapaikkana olevassa nukketeatterissa esiintyy peräti 15 eri hahmoa.

Käsikirjoitus, musiikin sovitus ja ohjaus ovat Juhani Koiviston ja lavastus ja puvut Anna Kontekin. Laulajina nähdään Saara Kiiveri ja Sampo Haapaniemi ja vuorottelevassa miehityksessä Johanna Isokoski ja Samuli Takkula. Kahden hengen säestävässä ja tapahtumiin osallistuvassa yhtyeessä huilisteina vuorottelevat Martta Jämsä ja Jacintha Damström ja kitaristeina Taavi Kiviranta ja Otto Tolonen.

Tuhkimo viedään myös kiertueelle: kesällä 2018 se on kutsuttu Kuhmon Kamarimusiikkijuhlille, jossa se nähdään festivaalin avajaispäivänä 14.7. Myös Taaperoiden taidetuokioiden Sevillan parturi nähdään kiertueella, tällä kertaa ruotsiksi.

Minioopperat täydentävät alle kouluikäisille suunnattua taidetarjontaa. Ooppera tarjoaa mieleenpainuvia taidehetkiä kevätkaudella myös perheen pienimmille Vauvojen taidetuokioissa ja esikouluikäisille Lasten taidetuokioissa.

Vastaa

Post Navigation