Amfion pro musica classica

TOIVO KUULA –LAULUKILPAILUN SUOSIO YLLÄTTI JÄLLEEN KILPAILUORGANISAATION

kuula

TOIVO KUULA LAULUKILPAILU 2016
Ensi kesänä Alavudella toistamiseen järjestettävän Toivo Kuula –laulukilpailun ilmoittautuminen on päättynyt. Ilmoittautumisia tuli määräaikaan mennessä 98 kappaletta ja kilpailun tasosta tulee ensi vuonna erittäin kova.

Ilmoittautumisten perusteella voidaan todeta, että Toivo Kuula –laulukilpailu on selkeästi profiloitunut kokeneille laulajille ja ensi kesän kilpailusta on tulossa erittäin kovatasoinen”, toteaa kilpailun taiteellinen johtaja Sirkka Lamminen”.

”Me kilpailuorganisaatiossa pidämme osallistujamäärää suurena luottamuksenosoituksena kilpailua ja kilpailuorganisaatiota kohtaan. Kilpailu on selkeästi vakiinnuttanut asemansa ammattilaulajien sekä sellaiseksi haluavien keskuudessa”, kertoo kilpailun projektipäällikkö Anu Katajamäki Alavuden kaupungista.

Äänialoittain ilmoittautumisia tuli seuraavasti (Äänilajit sisältävät kaikki ääniluokat esim. bassobaritonit on listattu baritoneihin):
Sopraanot 48
Mezzosopraanot 15
Altot 3
Tenorit 13
Baritonit 14
Bassot 5

Kilpailun tuomarit valitsevat tammikuun loppuun mennessä äänitallenteiden perusteella alkukarsintaan jatkavat kilpailijat. Alkukarsinta pidetään Helsingin Kansallisoopperassa maaliskuussa 2016. Toivo Kuula –laulukilpailun tuomariston kokeneimpaan kaartiin kuuluvat basso Matti Salminen ja tenori Seppo Ruohonen. Nuorempaa polvea puolestaan edustavat sopraanot Johanna Rusanen ja Sirkka Lamminen. Kaikki tuomariston jäsenet ovat kotimaiselle yleisölle tuttuja. Heillä on kokemusta kotimaisilta ja kansainvälisiltä estradeilta esiintymisestä, toimintaa pedagogina ja vankka kotimaisen laulumusiikin tuntemus. Tuomariston puheenjohtajana Toivo Kuula –laulukilpailun aikana toimii tenori Seppo Ruohonen. Sopraano Sirkka Lamminen toimii kilpailun taiteellisena johtajana.
Toivo Kuula –laulukilpailun loppukilpailu pidetään Alavuden kirkossa 13-14.8.2016.
www.toivokuula.fi

Vastaa

Post Navigation