Amfion pro musica classica

Tiedote: Uusi festivaali Kauniaisissa

IMGP4938IMGP4959IMGP4976 2
ENCANTO FESTIVAL
– Sanoin sen sävelin – 15.-17.4.2016 Kauniainen
Elämänmakuisten konserttikokemusten festivaali 
”Das Festival für ungewöhnliche Musikformate”
Taiteellinen johtaja: saksalainen barokkiviulisti Georg Kallweit (Saksa)
ESIINTYJIÄ 2016:
Thios Omilos -lauluyhtye (Leipzig): Philipp Goldmann, Cornelius Frommelt, Tobias Ay, Patrik Grahl
Urban Strings (Berliini): Georg Kallweit (viulu), Margret Köll (harppu), Michael Mezler (lyömäsoittimet)
Encanto House Band (monikulttuurinen): Thios Omilos -laulajat, Urban Strings sekä Hanna Haapamäki (nokkahuilu), Anthony Marini (viulu), Laura Kajander ja Vappu Helasvuo (alttoviulu), Lauri Pulakka (sello), Anna Rinta-Rahko (basso), ym.
Mukana myös: Kuorolaisia, musiikkiopistolaisia ja muita myöhemmin julkaistavia tahoja

Encanto Music ry on perustettu lisäämään kansainvälistä vuorovaikutusta korkealaatuisen taiteen parissa. Muusikkojen perustaman yhdistyksen erityisenä mielenkiinnon kohteena on erimaalaisten taiteilijoiden sekä eri taiteenlajien edustajien välinen yhteistyö, rajapinnat ja uudenlaisten konserttielämysten tarjoaminen. Encanto Music ry, Kauniaisten kaupunki sekä Kauniaisten seurakuntayhtymä ovat sopineet kumppanuudesta. Sen tuloksena järjestetään keväisin festivaali, jossa kuullaan ja nähdään mm. teatterillisia elementtejä sisältävia konserttiohjelmia. Kauniainen, joka sijaistee hyvien yhteyksien päässä naapurikaupinkien sylissä, tarjoaa mitä oivallisimmat puitteet kodikkaan kokoluokan yhteisöllisen festivaalin järjestämiseen. Kaupunkilaiset, naapurien asukkaat ja kansainväliset vieraat toivotetaan tervetulleeksi musiikilliseen iloitteluun, jossa tarjoutuu myös tiloja ja tilaisuuksia tutustumiseen ja yhdessäoloon.  
 
Encanto Music ry:n kansainväliset kumppanuudet ylettyvät taiteilijoiden lisäksi myös organisaatioden väliseen yhteistyöhön, mistä erityismaininnan ansaitsee festivaalin alkusuunnittelussakin mukana ollut berliiniläinen Radialsystem V -taidetalo. Berliinissä Radialsystem on niittänyt mainetta uudenlaisten konseptien menestyksekkäänä toteuttajana, mistä nyt myös festivaaliyleisö Suomessa pääsee nauttimaan. Noin kymmenessä eri tapahtumassa nautitaan laulu- ja soitinmusiikista kansainvälisten vieraiden kanssa yhdessä ja erikseen musisoiden. Erityismaininnan ansaitsee lauantainen Friends of Amarillis -ohjelma, jossa kaksi musikanttiherraa halajaa neitosen huomiota toinen toistaan lennokkaampien soitannollisen taituruuden osoitusten kautta. Esityksen jälkeen juhlitaan ja pidetään hauskaa yhdessä!

www.encanto.fi

Vastaa

Post Navigation