Amfion pro musica classica

Tiede ja elämää suurempi musiikki

Aika: maanantai 14.11.2016 klo 17.15–18.45
Paikka: Säätytalo, sali 15 (2. krs), Snellmaninkatu 9-11, 00170 Helsinki
Ohjelma

Musiikkia ei kuunnella, se koetaan. Musiikki välittää tunteita ja kerää ihmisiä yhteen. Suomalainen Tiedeakatemia järjestää teemaillan, jossa paneudutaan musiikkikokemuksiin ja siihen, mitä tiede voi kertoa meille niistä.

Illan asiantuntijat tutkijatohtori Tommi Himberg ja professori Tapio Lokki tuovat näkökulmia musiikkikokemuksiin. Musiikki ja tanssi ovat kommunikaatiota; niillä on terapeuttista voimaa, ne muovaavat aivoja ja mieltä. Miten konserttisali vaikuttaa musiikin kokemiseen? Miksi Helsingin Musiikkitalossa fortissimot latistuvat ja eivät sykähdytä? Illan teemaan taiteen keinoin johdattelee tähtitanssija Minna Tervamäki.

Tilaisuuteen on yleisöllä vapaa pääsy. Keskustelu jatkuu seminaarin jälkeen kahvitarjoilun lomassa. Tarjoilua varten pyydämme ilmoittautumaan. Tervetuloa!

TEEMAILLAN OHJELMA

Tähtitanssija Minna Tervamäen alustus esitelmiin

Esitelmät
Musiikillisen vuorovaikutuksen voima
Tutkijatohtori Tommi Himberg, Aalto-yliopiston neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitos

Konserttisalin vaikutus musiikkielämykseen
Professori Tapio Lokki, Aalto-yliopiston tietotekniikan laitos

Keskustelua illan teemasta

Kahvitarjoilu


Suomalainen Tiedeakatemia on Suomen suurin, kaikki tieteenalat kattava tiedeakatemia. Tiedeakatemialla on yli 700 kotimaista ja 180 ulkomaista jäsentä, jotka on kutsuttu jäseniksi tieteellisten ansioidensa perusteella. Tiedeakatemian tehtävänä on edistää tieteellistä tutkimusta ja toimia korkeatasoista tiedettä edustavien tutkijoiden yhdyssiteenä tieteellisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi. Lisäksi Tiedeakatemia edistää tutkittuun tietoon perustuvaa yhteiskunnallista päätöksentekoa. Suomalainen Tiedeakatemia jakaa vuosittain palkintoja ja apurahoja yli kaksi miljoonaa euroa, erityisesti nuorille tutkijoille.

Vastaa

Post Navigation