Amfion pro musica classica

SUOMEN ETURIVIN KAMARIMUUSIKOT BRAHMS-KIERTUEELLA ITÄ-SUOMESSA

Klarinetisti Lauri Sallinen, sellisti Markus Hohti ja pianisti Emil Holmström kiertävät Itä-Suomen konserttisaleissa huhtikuussa esittäen Johannes Brahmsin kamarimusiikkia. Konsertit kuullaan 24.-27.4. Nurmeksessa, Iisalmessa ja Kuopiossa.

Sellisti Markus Hohti ja pianisti Emil Holmström esittävät Johannes Brahmsin sellosonaatteja ja muuta kamarimusiikkia konsertteihin kutsumiensa vierailijoiden kanssa eri puolella Suomea vuosina 2018–19. Hohti ja Holmström haluavat palauttaa Brahmsin musiikkiin sen ilmaisun rikkauden palaamalla esityksissään lähelle 1800-luvun jälkipuolen sointimaailmaa. ”Modernit konserttiflyygelit ja jousisoitinten metallikielet ovat jyränneet Brahmsin kamarimusiikin inhimillisen ja ekspressiivisen puolen”, Hohti ja Holmström toteavat. He haluavat karsia Brahmsin musiikin esittämisestä pois 1900-luvun tulkintatradition kerrostumat ja löytää näin musiikkiin uutta puhuttelevuutta.

Itä-Suomen kiertueellaan 24.-27.4. Hohdin ja Holmströmin seuraan konserttilavoille liittyy klarinetisti Lauri Sallinen. Nurmeksessa, Iisalmessa ja Kuopiossa kuultavissa konserteissa he esittävät Johannes Brahmsin sävellyksiä klarinetille, sellolle ja pianolle, kuten klarinetti- ja sellosonaatteja sekä klarinettitrion a-molli.

Sallinen, Hohti ja Holmström ovat tämän hetken aktiivisimpia toimijoita Suomen klassisen musiikin saralla. Heitä yhdistää musiikillinen uteliaisuus sekä kiinnostus mahdollisimman vaikuttavaan ja rikkaaseen ilmaisuun musiikin lajista riippumatta.

Klarinetisti Lauri Sallinen on tunnettu rohkeasta ja puhuttelevasta soitostaan ja hän on noussut nopeasti suomalaisten instrumentalistien huipulle.
www.laurisallinen.com

Sellisti Markus Hohti on yksi tämän hetken kiinnostavimmista muusikoista, jonka mielenkiinnon kohteena ovat erityisesti elektroakustinen musiikki sekä vanhemman repertuaarin soittaminen suolikielillä varustetulla sellolla.
www.markushohti.fi

Pianisti Emil Holmström vakuuttaa vahvoilla tulkinnoillaan niin uuden kuin vanhan musiikin parissa ja hän on yksi maamme kysytyimpiä esiintyjiä.
www.emilholmstrom.com

BRAHMS: Sallinen & Hohti & Holmström 
ti 24.4. klo 19 Nurmes-talo, Hannikaisen sali, Nurmes
to 26.4. klo 19 Iisalmen kulttuurikeskus, Iisalmi
pe 27.4. klo 18 Keskusseurakunnan seurakuntasali, Kuopio

Vastaa

Post Navigation