Amfion pro musica classica

Suomalaisella barokkiorkesterilla kuusi konserttia lokakuussa

fibo-3b6e82a0-0f3f-44a9-a643-eca17a03f603

FiBOn eli Suomalaisen barokkiorkesterin  syksyn ohjelmisto on julkaistu.  Pääkaupunkiseudun lisäksi FiBO konsertoi tänä syksynä myös  Paraisilla, Hämeenlinnassa, Münchenissä, Kuusankoskella, Porvoossa ja Iisalmessa. Poimintoja FiBOn syyskaudesta:

Residenssisarjan konsertit Ritarihuoneella

Tyttö ja kuolema -konsertissa 16.10. FiBO sukeltaa romantiikan maailmaan yhdessä Meta4-kvartetin kanssa. Nimensä konsertille lainannut Schubertin testamenttiteos kuullaan jousiorkesterisovituksena, ja lisäksi esille pääsevät Mendelssohn ja Tiensuu. 11.11. kuultavan konsertin nimi Vuodenajat paljastanee tarpeeksi: ohjelmassa on Vivaldin rakastettu Neljä vuodenaikaa. Solistina taituroi sekä harvinaisen viola da spallan että viulun mestari Sergey Malov. Syyskauden päätöskonsertissa 18.12. palataan lähelle Händelin Messias-oratorion alkuperäistä versiota. Kamariyhtyeen ja pienen kuoron voimin oratorion ydin ei peity jättimäisyyden alle.

Kamarimusiikillista perusohjelmistoa

Back to basics -konsertissa ei kokeilla huimia uutuuksia vaan pitäydytään vanhassa ja hyväksi havaitussa. Perusbarokkinen kokoonpano eli huilu, viulu ja continuo soittaa niin Bachia kuin Händeliäkin. Tylsääkö? Ei suinkaan!

To 6.10. klo 19 Saksalainen kirkko

Musiikki yhdistää idän ja lännen – metro seuraa perässä

Suurten soittajajoukkojen Grosso tulee taas! Tällä kertaa kyseessä on metron laajenemisesta innoituksensa saanut Metro-Grosso, joka kokoaa loppukonserttiin 250 soittajaa metroradanvarren musiikkiopistoista.

La 8.10. klo 16 Tapiolasali

Vastaa

Post Navigation