Amfion pro musica classica

RSO:n konsertteja laajaan kansainväliseen levitykseen

km

Syyskauden avajaiskonsertti suorana ARTE-kanavan verkkopalvelussa

Radion sinfoniaorkesteri avaa konserttikautensa 2016–2017 ylikapellimestari  Hannu Linnun johdolla 7.-8.9. Musiikkitalossa. Orkesteri esittää Mozartin sinfonian nro 36 sekä Wagnerin Valkyyria-oopperan 1. näytöksen, jossa solisteina laulavat Karita Mattila, Simon O’Neill ja Mika Kares.

Konserttien myötä Yleisradio aloittaa laajan kansainvälisen yhteistyön saksalais-ranskalaisen kulttuurikanava ARTEn kanssa. Yle Teemalla nähtävät RSO:n konsertit 8.9., 6.10., 17.11. ja 6.12.lähetetään suorana lähetyksenä ARTE Concert -verkkopalvelussa, jossa niihin voi palata myös jälkikäteen. Hannu Linnun, Pekka Kuusiston ja RSO:n konsertti 6.10. nähdään myös ARTEn televisiolähetyksenä. Lisäksi Esa-Pekka Salosen johtama Stravinsky-konsertti 16.9. lähetetään Yle Teeman lisäksi ranskalaisella musiikkikanava Mezzolla. RSO:n konsertteja voi kuunnella totuttuun tapaan niin ikään Yle Radio 1:ssä ja RSO:n verkkosivuilla yle.fi/rso ja niihin voi palata jälkikäteen Yle Areenassa.

Hannu Lintu on toiminut RSO:n kahdeksantena ylikapellimestarina syksystä 2013 lähtien. Lintu on johtanut merkittävimpien suomalaisten orkestereiden lisäksi mm. Lontoon Philharmonia -orkesteria, Clevelandin, Detroitin ja St. Louisin sinfoniaorkestereita sekä Leipzigin ja Kölnin radion sinfoniaorkestereita. Oopperaa Lintu on johtanut Suomen Kansallisoopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla, Tampereen Oopperassa ja Viron Kansallisoopperassa.

Karita Mattila kuuluu maailman arvostetuimpien oopperalaulajien joukkoon. Mattila esiintyy säännöllisesti kaikissa maailman merkittävimmissä oopperataloissa ja arvostetuimmilla festivaaleilla huippukapellimestarien johdolla. Hänen tärkeimpiä oopperarooleja ovat mm. Puccinin Tosca, Janáčekin Jenufa, Wagnerin Lohengrinin Elsa sekä Richard Straussin Salome.

Uusseelantilainen Simon O’Neill on nopeasti noussut dramaattisten tenorien kärkijoukkoon. Hän on saanut paljon ylistystä roolistaan Siegmundina Wagnerin Valkyyriassa niin Lontoon Covent Gardenissa, Milanon La Scalassa kuin Berliinin valtionoopperassakin. Kuluvalla kaudella O’Neill laulaa mm. Valkyyrian 1. näytöksen Berliinin filharmonikkojen solistina ja esiintyy Berliinin valtionoopperassa Janačékin Katja Kabanovassa.

Bassolaulaja Mika Kares on tunnettu erityisesti Verdin, Wagnerin ja Mozartin musiikin tulkitsijana. Hän on esiintynyt mm. Nikolaus Harnoncourtin, Lorin Maazelin ja Zubin Mehtan johdolla. Kareksen tulevia esiintymisiä ovat mm. Sarastron rooli Taikahuilussa Lontoon Covent Gardenissa, Greminin rooli Eugen Oneginissa Wienin valtionoopperassa ja Filippon rooli Don Carloksessa Dresdenin Semperoperissa.

Musiikkitalo 7.-8.9. klo 19.00
Hannu Lintu, kapellimestari
Karita Mattila, sopraano
Simon O’Neill, tenori
Mika Kares, basso
W. A. Mozart: Sinfonia nro 36, K 425 “Linziläinen”
Richard Wagner: Valkyyria, 1. näytös

Vastaa

Post Navigation