Amfion pro musica classica

Johannes Gustavsson johtaa Radion sinfoniaorkesteria 2.2. 

Johannes Gustavsson

Johannes Gustavsson

Kapellimestari Eva Ollikainen on joutunut peruuttamaan esiintymisensä Radion sinfoniaorkesterin kanssa ja hänen tilallaan orkesteria 2.2. johtaa Johannes Gustavsson.

Ohjelmassa on alkuperäisen suunnitelman mukaan Toru Takemitsun kitarateoksia sekä Richard Straussin Kuolema ja kirkastus sekä Sibeliuksen 7. sinfonia. Solisteina esiintyvät kitaristi Timo Korhonen ja viulisti Kasmir Uusitupa.

Myöhäisillan kamarimusiikissa RSO:n muusikot esittävät Takemitsun, Yoshihisa Tairan ja Pierre Sancanin teoksia. Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja verkossa yle.fi/areena.

Johannes Gustavsson on Oulu Sinfonian ylikapellimestari ja yksi Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin neljästä pääkapellimestarista. Lisäksi hän toimii Västerås Sinfoniettan päävierailijana ja Värmlannin oopperan ylikapellimestarina. Gustavsson on vieraillut johtamassa mm. Tukholman ja Oslon filharmonikkoja, Ruotsin ja Norjan radion sinfoniaorkestereita ja Helsingin kaupunginorkesteria. Oopperaa hän on johtanut mm. Göteborgin oopperassa ja Ruotsin kuninkaallisessa oopperassa.

Timo Korhonen on jo 1980-luvun alkupuolelta kuulunut Suomen valovoimaisimpiin kitaristeihin. Hänen ohjelmistonsa ulottuu renessanssista barokin, klassismin, romantiikan ja 1900-luvun musiikin kautta uusimpaan nykymusiikkiin. Korhosen diskografia on laaja ja sisältää niin Bachia, klassismin ja romantiikan sävellyksiä sekä uutta musiikkia. Hän on saanut levytyksistään useita palkintoja, mm. Ylen vuoden levy -tunnustuksen kahdesti (1990 ja 2000), Cannes Classical Awardin 2003 ja Grammphone-suosituksen 2007.

2.2. klo 19
Perjantaisarja 8

Johannes Gustavsson, kapellimestari / Timo Korhonen, kitara / Kasmir Uusitupa, viulu
Richard Strauss: Kuolema ja kirkastus op. 24
Toru Takemitsu: To the Edge of Dream
Toru Takemitsu: Spectral Canticle, ensiesitys Suomessa
Jean Sibelius: Sinfonia nro 7 op. 105
Myöhäisillan kamarimusiikki:
Sivan Magen, harppu / Kaisa Kortelainen, huilu /Ezra Woo, alttoviulu
Toru Takemitsu: And then I knew ’twas wind
Yoshihisa Taira: Sublimation
Pierre Sancan: Thème et variations

Vastaa

Post Navigation