Amfion pro musica classica

Helsingin kamarikuoron syyskauden ohjelmassa muun muassa Pärtin, Messiaenin ja Melartinin musiikkia

Helsingin kamarikuorolla on vilkas syyskausi luvassa. Kuoro pitää omia konsertteja kuukausittain esittäen useita merkittäviä nykymusiikkiklassikkoja ja esiintyy myös sekä Radion sinfoniaorkesterin että Helsingin kaupunginorkesterin kanssa.

Kesäkuussa Helsingin kamarikuoro kantaesittää Tampereen Sävel -festivaalilla Einojuhani Rautavaaran sekakuoroversion teoksesta Elämän kirja, joka on alunperin sävelletty mieskuorolle. Elämän kirja kuullaan pääkaupunkiseudulla myös syksyn konserteissa.

Syyskuussa juhlitaan rakkautta, ohjelmistossa on rakkausaiheisia teoksia renessanssin ja varhaisbarokin ajalta sekä nykymusiikin klassikkoja. Olivier Messiaen sävelsi 12-äänisen merkkiteoksensa Cinq rechants vuonna 1948, se aloitti uuden luvun 1900-luvun kuoromusiikissa. Hänen itsensä laatima teksti on rakkauden ja magian lävistämä ja tyyliltään osittain ranskankielistä surrealismia, osittain hänen itsensä keksimiä tavuja.

Virolainen säveltäjämestari Arvo Pärt saa runsaasti huomiota konserttiohjelmalla, joka esitetään lokakuussa eri puolilla Etelä-Suomea sekä Brysselin Arvo Pärt Days -tapahtumassa. Pärt-ohjelmaan on valikoitu viisi teosta liittyen pyhyyteen; konsertissa esitetään myös Rautavaaran musiikkia. Helsingin konsertissa vierailee myös puolalainen jousikvartetti NeoQuartet.

Kun Helsingin kamarikuoro pureutui Suomen suuriruhtinaskunnan ajan kuoromusiikin harvinaisuuksiin joukossa oli mukana myös useampi Erkki Melartinin säveltämä helmi. Marraskuussa kuoro syventyy hänen musiikkiinsa kokonaisen konsertin verran.

Syksyn aikana Helsingin kamarikuoro esiintyy myös RSOn kanssa, esittäen lokakuisella Magnus Lindberg -festivaalilla Gluckin oopperan Orfeo ed EuridiceHelsingin kaupunginorkesterin kanssa kuullaan puolestaan Helsingin kamarikuoron naisia, Holstin Planeetat-teoksessa marraskuussa.

Vastaa

Post Navigation