Amfion pro musica classica

Hauhon musiikkijuhlien lipunmyynti vilkkaasti käyntiin

Niamh Mckenna, huilu . Kuva: ©Jaakko Paarvala

Niamh Mckenna, huilu. Kuva © Jaakko Paarvala

Ensi kesänä 3.-7.heinäkuuta järjestettävät Hauhon musiikkijuhlat tuntuvat lipunmyynnin ensimmäisten päivien perusteella kiinnostavan yleisöä selvästi aiempia vuosia enemmän.

Totuttuun tapaan Hahkialan Kartanossa Hauholla järjestettävät konsertit  kiinnostavat eniten aktiivisimmin liikkeellä olevia lipunostajia. Nämä neljä kartanokonserttia rakentuvat kukin yhden taiteilijan ympärille: valokeilassa ovat eri päivinä pianotaiteilija Mirka Viitala, RSO:n soolocornisti Jukka Harju, viime kesänä kansainvälisen Crusell-huilukilpailun voittanut Niamh McKenna sekä  tietenkin Hauhon musiikkijuhlien Nuori Taiteilija 2018, alttoviulistilahjakkuus Kristian Sallinen.

Hauhon musiikkijuhlat alkavat tulevana kesänä jo hieman etäämmällä juhlien varsinaisesta kotipaikasta, kun festivaali vierailee tiistaina 3.7. Lopen kirkossa.

Esiintyjinä on nuorten lahjakkuuksien kovassa nousukiidossa oleva Seele-kvartetti, yhdessä alttoviulisti Teemu Kupiaisen kanssa. Muita kirkkokonsertteja järjestetään Rengon kirkossa 4.7. sekä Hauhon kirkossa 6.7. Näissä konserteissa pääosassa on Hauhon musiikkijuhlien residenssiyhtye Virtuosi di Kuhmo.

Myös kesällä 2017 tapahtuman konserttipaikkojen liittynyt Lammin Turvantalo on tänäkin vuonna konserttiestradina. Tässä lauantai-iltapäivän konsertissa on myös tilaisuus kuulla mm. Seele-kvartettia.

Hauhon musiikkijuhlat lauantaina 7.7. päättävällä Hahkialan Makasiiniklubilla esiintyy varmasti nimekkäin festivaalilla tähän asti vieraillut jazz-combo: saksofonitaituri Jukka Perko astuu lavalle yhdessä laulaja Johanna Iivanaisen sekä basisti Eero Sepän ja rumpali Ville Pynssin kanssa. Klubikonsertteja järjestetään kaksi, jotta mahdollisimman monella jazzin ystävällä on tilaisuus päästä mukaan. Konsertit ovat kello 17 ja 20.

Hahkialan konserttien yhteydessä on myös mahdollista nauttia kartanokeittiön antimista. Päiväkonserttien yhteydessä on mahdollista nauttia Kartanon lounaspöydästä, torstai-iltana teemana ovat cocktailit ja lauantaina tarjolla on illallisbuffét.

Vastaa

Post Navigation