Amfion pro musica classica

13. MUSIIKKIA! RUOVESI TARJOAA KONSERTTIELÄMYKSIÄ KAMARIMUSIIKIN JA KIRJALLISUUDEN PARISSA

Musiikkia! Ruovesi -festivaali järjestetään jo 13. kerran luonnonkauniin Ruoveden kirkoissa, seurakuntakeskuksessa ja kylätalolla 26.6.–1.7.2018. Luvassa on kamarimusisointia upea-akustisissa tiloissa sekä ainutlaatuisia konserttikokonaisuuksia, joissa yhdistyvät kekseliäästi musiikki ja kirjallisuus. Intiimejä ja lämminhenkisiä konsertteja Ruoveden vehreässä kesässä tähdittävät mm. taiteilijat Sergey Malov ja Waltteri Torikka sekä kirjailijat Kjell Westö ja Eppu Nuotio.

Kamarimusiikkifestivaali Musiikkia! Ruovesi on laajentunut vuosien aikana merkittäväksi kesätapahtumaksi, ja viime vuosien taloushaasteista on selvitty. ”Festivaali on saanut uusia tukijoita, ja se ilahduttaa kovasti. Tuntuu että työtämme arvostetaan ja sen Ruovedelle tuomat mahdollisuudet nähdään. Festivaalin tulevaisuus näyttää hiukan valoisammalta kuin vuosi sitten”, kertoo taiteellinen johtaja, huilutaiteilija Anna Aminoff.

Tämän kesän festivaalilla nautitaan yhteensä kahdenkymmenen taiteilijan esiintymisistä kymmenessä konsertissa. Tapahtuman avaa kesäruovesiläisen Oskar Merikannon syntymän 150-vuotisjuhlaa kunnioittava “ELÄMÄLLE!”, jossa säveltäjän lauluja tulkitsevat baritoni Waltteri Torikka ja pianisti Marko Hilpo. Sofia Magdalenan kirkossa järjestettävässä konsertissa kuullaan myös Merikannon Passacaglia urkutaiteilija Pétur Sakarin esittämänä. Erityisen kiinnostavaksi konsertista tekevät Pétur Sakarin urkuimprovisaatiot Merikannon lauluteemoista.

Kirjallisuus säilyy vahvasti osana festivaalia. Ruovedellä lapsuuden kesänsä viettänyt kirjailija Kjell Westö lukee lauantai-illan “ROMANTIKKOJA UUDEN AJAN KYNNYKSELLÄ” -konsertissa Väärinmajan kylätalolla otteita romaaneistaan. Musiikin ja lukuotteiden vuoropuhelussa kuullaan kamarimusiikkiteoksia Dvořákilta, Zemlinskyltä, Korngoldilta ja Straussilta. Ensimmäisen maailmansodan päättymisen merkkivuoden kunniaksi “ÄKKIÄ KUULIN LINTUJEN LAULUN” -konsertissa kuullaan Eppu Nuotion kirjoittama perheen tarina vuoden 1918 lopulta. Tarinan lukee näyttelijä Carl-Kristian Rundman, ja sen lomassa kuullaan musiikkia Debussylta, Sancanilta, Chaussonilta ja Viernéltä.

Festivaalin päätöskonsertissa “PAIMEN VUORELLA” kuullaan muun muassa Schubertin ikiklassikko Der Hirt auf dem Felsen sekä George Enescun harvinainen jousioktetto.

Vakituisesti vierailevien kotimaisten taiteilijoiden lisäksi festivaalilla iloitaan kansainvälisten huippumuusikoiden, kuten sopraano Lore Binonin, pianistien Jan Michielsin ja Inge Spinetten sekä viulisti Sergey Malovin vierailusta.

Konserttien ohjelmia avaa yleisölle toimittaja Janne Koskinen klarinetteineen.

http://www.musiikkiaruovesi.fi

 

Vastaa

Post Navigation