Amfion pro musica classica

Välilevyjä: Luovuuden säännöt

Etusivu Foorumit Muut aiheet Välilevyjä: Luovuuden säännöt

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Lauri Gröhn 14 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #18008

  Lauri Gröhn
  Osallistuja

  Hiihtoretkeltä palattua koin tänään iloisen yllätyksen, kun sain viestin, että tietokoneohjelmani Helena Kääriäisen akvarellista ”Sade” generoima sävellys oli esitetty Välilevyissä, vieläpä David Copen ja Olivier Messianin sävellysten välissä.
  http://areena.yle.fi/audio/701507
  (noin kohdassa 40′)

  Kare Eskolan ansiokkaaseen esittelyyn muutama täydentävä kommentti:

  1) Ainoatakaan generaattorin tuottamaa midi-tietodostoa ei ole muokattu. Useat on katkaistu lopusta kuulijoiden säästämiseksi.

  2) Prototyypissiä on luonnollisesti melkoisesti parametrejä, mutta lähes aina kyseessä on vain tempo, intrumentit ja niiden artikulaatiot, kuvan suodatukseen liittyvä parametri ja kuvan skannaukkseen liittyvä parametri.

  3) Kuva synnyttää tyylin instrumenttivalinnann ohella. Kun kuvaa vaihtaa tyyli voi muuttua täysin samoilla parametreillä. Tottka kai samasta kuvasta saa lukemattomia sävellyksiä, mutta pääsääntöisesti uudelleen käytän aikasempia parametrisettejä, ”orkestereita”.

  4) Sekvensserillä voi midi-tiedosta tulostaa nuotit, mutta kun tuo sade oli tarkoitus esittää toissa kesänä Viitasaaren musiikin ajassa jousikvartetin ja kontrabasson voimin osoittautui, että nuotteja olisi pitänyt karsia niin paljon esityksen mahdollistamiseksi, että sävellys ei olisi enää toiminut.

  PS. Mode please, ei siirtoa siihenn toiseen ketjuun enää…

  #18692

  Lauri Gröhn
  Osallistuja

  Lisäys edelliseen: Olen uudelleen ohjelmoimassa generaattorisoftaa iPhonelle. Tavoitteena on, ettei parametrejä ole vaan otetaan kuva ja saman tien kuunnellaan. Kaikki tapahtuu yhdellä painalluksellella. Kesään mennessä …

  #18693

  elvibreu
  Osallistuja

  Moicca,
  lennosta lgrohn: kuulin tuon ohjelman loppuhuipennuksen ja olihan se copen ja sun juttus Messiaenin rinnalla kauheata kuunneltavaa! Taas kerran tuli esille, kuinka kaukana ainakin copen ja sun tietsikkaräpellykset ovat kunnon musiikista. Toki tulevaisuudessa on mahdollista ”muoto ihmisen”, joka ei enää kuule laadullisia eroja copen-grohnin-Messiaenin-loordin-Mozartin välillä. Musiikki on musiikkia on musiikkia on musiikkia.

  Jos tämä ei ole vallan röyhkeää niin ehdottaisin: hanki ihmeessä projektiisi joku kunnon MUUSIKKO tai SÄVELTÄJÄ (jotka pystyisivät edes hiukan fiilaamaan ohjelmasi parametrejä? etc) ja lyökää hynttyyt yhteen. Hyvä siitä tulee!

  Hiihtoterkuin,
  EB

  p.s. kun kuulen yhdenkin, siis yhden ainoan kelpo lopputuleman ohjelmistoistasi, ilmoittaudun vapaaehtoiseksi rahoittajaksi projektiisi!

  p.s.2 Tässä hyvä mainos markkinoille, jos haluat myydä softaasi:
  ”…merkittävimmän suomalaisen klassisen musiikin fooruminkin sivustoilla huomiota herättänyt …(tähän tunnettuja klassisen musiikin nimiä)… sävellysohjelma,
  keskusteluissa on noussut voimakkaita ääniä puolesta ja vastaan….niinkuin aina merkittävät keksinnöt tuppaavat tekemäänkin…

  #18694

  Lauri Gröhn
  Osallistuja

  Mitä unohtui? Copen ja Messianin musiikkia soittaa ihminen, Synestesian musiikkia tietokone.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.