Amfion pro musica classica

Tapiola Sinfonietta Kiinan-kiertueelle

Espoon kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta tekee marras-joulukuun vaihteessa kiertueen Kiinaan. Viikon kestävän kiertueen aikana orkesterilla on kolme konserttia Hong Kongissa ja Shanghaissa, kuusi kamarimusiikkikonserttia sekä opetusvierailuja Hong Kong Academy of Performing Arts -oppilaitoksessa ja vähävaraisten lasten musiikkikoulussa. Solisteina ovat mezzosopraano Virpi Räisänen ja sellisti Trey Lee, orkesteria johtaa konserttimestarin paikalta Janne Nisonen. Ohjelmassa on Sibeliuksen, Vivaldin, Schumannin, Mendelssohnin ja Rossinin sekä nuorten kiinalaissäveltäjien teoksia. Kiertueohjelmistoa kuullaan Espoon kulttuurikeskuksessa 29.11. klo 19 olevassa kausikonsertissa.

Tapiola Sinfoniettan Kiinan kiertue alkaa 30.11. tiiviillä kamarimusiikki- ja opetusperiodilla. Orkesterin muusikot esiintyvät yhteensä kuudessa kamarimusiikkikonsertissa ja opettavat Hong Kong Academy of Performing Arts -oppilaitoksessa, joka on yksi Aasian johtavista esittävän taiteen oppilaitoksista. Lisäksi muusikot tekevät opetusvierailun Unicef-projektiin liittyen vähävaraisten lasten musiikkikoulussa.

Kiertueen pääkonsertit ovat 3. ja 4. joulukuuta Hong Kongin kaupungintalon konserttisalissa sekä 6.12. Shanghain Oriental Arts Centerissä, joka on Kiinan merkittävimpiä kulttuurikeskuksia. Mezzosopraano Virpi Räisänen Räisänen on solistina Vivaldin kantaatissa Cessate, omai cessate ja kiinalainen sellisti Trey Lee Schumannin sellokonsertossa sekä Rossinin teoksessa Une Larme. Lisäksi kiertueohjelmassa ovat Sibeliuksen Rakastava-sarja, Mendelssohnin Sinfonia nro 4 ”Italialainen” sekä teoksia kahdelta nuorelta kiinalaissäveltäjältä.

Kiertueohjelmistoa kuullaan Espoon kulttuurikeskuksessa. 29.11. klo 19 olevassa kausikonsertissa, jossa solistina on Virpi Räisänen. Vivaldin Cessate omai, cessate -kantaatin ja Mendelssohnin Italialaisen sinfonian lisäksi kausikonsertissa kuullaan Bachin orkesterisarja nro 1 C-duuri. Sellisti Trey Lee vierailee Tapiola Sinfoniettan solistina 11.4.2014 järjestettävässä kausikonsertissa.

Vastaa

Post Navigation