Amfion pro musica classica

Fimic ja MUSEX yhdistyvät


Musiikkialan järjestöt ovat päättäneet koota Music Export Finland Association ry:n (MUSEX) ja Suomalaisen musiikin tiedotuskeskus Fimic ry:n (Fimic) toiminnot yhden organisaation alle. Uuden yhdistyksen tarkoituksena on laaja-alaisesti ja tavoitteellisesti edistää suomalaisen musiikin tunnettuutta, suomalaisen elävän musiikin, suomalaisten tallenteiden ja nuottien saatavuutta ja käyttöä Suomessa ja ulkomailla sekä musiikkivientiä.

Music Finland ry:n perustamiskokous pidettiin tänään 4.10.2011. Musexin ja Fimicin toiminnot sulautetaan uuteen yhdistykseen vuoden 2012 kuluessa.

Musex on perustettu edistämään suomalaisen kevyen musiikin tunnettuutta ja käyttöä ulkomailla ja lisäämään alan vientituloja. Fimicin tehtävänä on edistää suomalaisen musiikin tunnettuutta ja saatavuutta sekä luoda edellytyksiä sen esittämiselle Suomessa ja ulkomailla.

Yhdistämisen tarkoituksena on tehostaa musiikkivientiä ja tiedotusta sekä alan edistämistoimintaa. Tavoitteena on myös asiakaspalvelun parantaminen, päällekkäisyyksien poistaminen sekä rahoituksen kehittäminen. Yhdistäminen vastaa myös työ- ja elinkeinoministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön tavoitteeseen vähentää luovan alan vienti- ja kansainvälistymisorganisaatioiden määrää.

Music Finland ry:n perustivat Esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusjärjestö Gramex ry, Musiikkituottajat – IFPI Finland ry, Suomen Musiikkikustantajat ry, Suomen Muusikkojen Liitto ry, Suomen riippumattomien levy- ja tuotantoyhtiöiden Indieco ry, Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry, Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry sekä Suomen Säveltäjät ry.

Vastaa

Post Navigation