Amfion pro musica classica

Akateeminen laulu ”oman” requieminsä parissa Kirkko soikoon -festivaaleilla

Akateeminen laulu aloittaa valmistautumisen vuonna 2013 vietettävään 60-vuotisjuhlavuoteensa esittämällä tällä kaudella kaksi suurta orkesteriteosta, Joonas Kokkosen Requiemin ja Ludwig van Beethovenin 9. sinfonian.

Kokkosen Requiem on Akateemiselle Laululle erityinen teos, sillä Kokkonen sävelsi sen juuri Ulf Söderblomin johtamille Akateemiselle Laululle ja Helsingin Kaupunginorkesterille. Sävellystyön aikana teoksesta muotoutui sielunmessu säveltäjän edesmenneelle vaimolle Maijalle. Requiem kantaesitettiin syyskuussa 1981.

Nyt Helsingin Kaupunginorkesterin ja Murtosointu-kuoron kanssa esitettävä Requiem kuuluu Kirkko soikoon -festivaalin ohjelmistoon. Johanneksenkirkossa 8.3.2012 kello 19 järjestettävän konsertin johtaa John Storgårds ja solisteina laulavat sopraano Annami Hylkilä ja baritoni Tommi Hakala. Konsertti myös radioidaan Ylen Radio 1:ssä.

Beethovenin 9. sinfonia esitetään toukokuussa kahdessa konsertissa Temppeliaukion kirkossa. Musiikista vastaa Helsinginkadun filharmonikot ja toisena kuorona toimii Cantabile. Konsertin johtaa Veli-Antti Koivuranta.

Vastaa

Post Navigation