Amfion pro musica classica

Jorma Ollila Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tukisäätiön hallitukseen

Jorma Ollila.

Jorma Ollila.

Yritysjohtaja Jorma Ollila on nimitetty Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tukisäätiön hallituksen jäseneksi. Nimityksen teki Taideyliopiston hallitus kokouksessaan 12.12.2018.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että saimme Jorma Ollilan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tukisäätiön hallitukseen. Uskon, että Ollilan pitkä kokemus suomalaisen yritysmaailman huipulta ja laaja perehtyneisyys taiteen eri aloihin tuovat uusia näkökulmia Taideyliopistoon”, sanoo Taideyliopiston hallituksen puheenjohtaja Heikki Lehtonen.

Ollila on toiminut mm. Shellin, Nokian, Outokummun ja EVA:n hallitusten puheenjohtajana sekä Nokian pitkäaikaisena pääjohtajana. Johtajauransa lisäksi Ollila tunnetaan taiteen ystävänä ja tukijana.

”Suomalainen taidekoulutus on kansainvälisesti huipputasoista. On tärkeää, että lahjakkaita nuoria tuetaan uran alkuvaiheessa ja heille tarjotaan monipuolisia mahdollisuuksia ammattilaisuuden vahvistamiseen. Taideyliopiston tukisäätiöiden kautta voimme edistää nuorten taiteilijoiden asemaa ja näkyvyyttä yhteiskunnassa”, Jorma Ollila toteaa.

Taideyliopiston hallitus nimitti Sibelius-Akatemian tukisäätiön hallituksen muiksi jäseniksi H.G. Paloheimo Oy:n sijoitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Lauri Paloheimon, yritysjohtaja ja hallitusammattilainen Tom von Weymarnin, Helsingin yliopiston kansainvälisen ja vertailevan vero-oikeuden professori Marjaana Helmisen, Työttömyysvakuutusrahaston varatoimitusjohtaja ja LähiTapiolan Kiinteistövarainhoito Oy:n ja Varainhoito Oy:n hallitusten jäsen Tapio Oksasen sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaani Kaarlo Hildénin. Uusi hallitus aloittaa kaksivuotisen kautensa 1.1.2019.

Sibelius-Akatemian tukisäätiö perustettiin vuonna 1931 ja se tukee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaa mm. myöntämällä apurahoja musiikin opiskelijoille ja järjestämällä Maj Lind -pianokilpailun. 

Vastaa

Post Navigation