Amfion pro musica classica

Uusi ”Klassisen musiikin lähetystö” aloittanut toimintansa innokkaasti

Klassisen musiikin lähetystö perustettiin syyskuussa 2008 Paul Brennanin ja Virva Garamin toimesta. Brennan on Unfair Advantage Ltdn ja Jolly Dragonin perustaja, Garam on musiikin maisteri sekä Garam musiikkikoulun rehtori. Lähetystön tavoitteena on tiimityön voimalla saada kaksinkertaistettua kaikki klassiseen musiikkiin liityvä: saatavuus, näkyvyys, yleisö, markkinat, harrastajat, keikat ja ennen muuta kiinnostus klassista musiikkia kohtaan.

Tärkeänä yhteistyökumppanina ja virallisena tukijana projektilla on Suomen vanhin pianotehdas Hellas. Hellaksen omistaja Reima Pekola on ollut alusta asti halukas auttamaan visionäärisen suunnitelman toteuttamisessa. Hellas on myös luvannut muusikoille myyntipalkkion jokaisesta myydystä pianosta.

Klassisen musiikin lähetystössä on tällä hetkellä jo yli 100 muusikkoa opiskelijoista ammattilaisiin. Virva Garam kertoo: ”Yksi lähetystön tavoitteista on kasvattaa esiintyjien ryhmä niin suureksi, että hotellit, ravintolat, kahvilat, baarit sekä muut julkiset tilat järjestäisivät klassisen musiikin tapahtumia viikoittain. Sitä kautta saamme jaettua elämyksiä myös niille, jotka eivät vielä ole saaneet kosketusta klassiseen musiikkiin.”

Mukana projektissa ovat mm. muusikot Virva, Richard, Satu, Mervi ja Lajos Garam, säveltäjä Harri Wessman, Rondon päätoimittaja Harri Kuusisaari, Amfionin päätoimittaja ja Kamariklubin perustaja Ville Komppa, Suomen Ylioppilaiden Liiton tuleva puheenjohtaja Jussi Rauvola ja Sibelius-Akatemian pianonsoiton opiskelijoiden Pihka-yhdistyksen puheenjohtaja Aija-Riikka Rannanmäki. Lähetystöllä on myös virallinen suhde Sibelius-Akatemian kanssa.

”Yhteistyö markkinointifirma Unfair Advantage Ltdn kanssa on ollut erittäin palkitsevaa. Heidän ammattitaitonsa on mahdollistanut korttien ja julisteiden suunnittelun ja toteutuksen, mainostuksen, tiimitapaamiset ja bisnesneuvottelut tärkeiden tahojen kanssa,” Virva Garam jatkaa.

Klassisen musiikin lähetystön internetsivusto on myös avattu: www.jollydragon.net/cme.

Comments are closed.

Post Navigation