Amfion pro musica classica

Topi Lehtipuu Turun musiikkijuhlien johtoon

Turun musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi nelivuotiselle kaudelle 2010–2013 on valittu tenori Topi Lehtipuu. Musiikkijuhlien pitkäaikainen taiteellinen johtaja sellisti Martti Rousi päättää johtajakautensa kesän 50-vuotisfestivaalin jälkeen.

Topi Lehtipuu (s. 1971) on tätä nykyä kysytty tenori maailmalla. Pariisissa asuva Lehtipuu opiskeli Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatusta, kuoronjohtoa, kansanmusiikkia, äänenmuodostusta, pianon- ja viulunsoittoa sekä laulua. Lehtipuun oopperadebyytti oli Taminon rooli Mozartin Taikahuilussa Théâtre des Champs-Elyséessä vuonna 1999. Sen jälkeen hän on laulanut eri puolilla maailmaa muun muassa René Jacobsin, Sir John Eliot Gardinerin, Esa-Pekka Salosen, Sir Simon Rattlen ja muiden huippukapellimestarien johdolla. Lehtipuu tunnetaan erityisesti vanhan musiikin ja Mozartin tulkitsijana mutta on myös kysytty uuden musiikin esittäjä.

Joroisten musiikkipäivillä, joiden ohjelmasta Lehtipuu on vastannut useina kesinä, tenori on esittänyt ennakkoluulottomasti myös kurkkulaulua ja improvisointia.

Vastaa

Post Navigation