Amfion pro musica classica

Timo Mustakallio -laulukilpailu alkaa Savonlinnassa

Savonlinnan Oopperajuhlat ja Timo Mustakallio –säätiö järjestävät Timo Mustakallio –laulukilpailun Savonlinnassa 2.7. – 3.7. Kilpailussa on kaksi erää, jotka molemmat lauletaan Olavinlinnassa. Alkukilpailu on lauantaina 2.7. klo 11 ja finaali sunnuntaina 3.7. klo 19.

Kilpailu on avoin suomalaisille laulajille, jotka ovat syntyneet vuonna 1980 tai sen jälkeen. Kilpailussa on yksi yhteinen sarja mies- ja naislaulajille. Esikarsintojen jälkeen varsinaiseen kilpailuun valitut laulajat kilpailujärjestyksessä ovat Milla Mäkinen, Simo Mäkinen, Olga Nikolskaja-Heikkilä, Hannakaisa Nyrönen, Anna-Maija Perttunen, Meeri Pulakka, Minna Seilonen, Aleksi Suikkanen, Minna Vilén, Miina-Liisa Värelä, Joonas Asikainen, Alina Heikkilä, Katariina Heikkilä, Ann-Marie Heino, Ronnie Karlsson ja Eeva-Maria Kopp.

Kilpailun tuomaristossa ovat Jari Hämäläinen, Monica Groop ja Jaakko Ryhänen. Loppukilpailuun valitaan korkeintaan kahdeksan laulajaa. Kilpailun ensimmäinen palkinto on suuruudeltaan 15 000 euroa. Lisäksi jaetaan 10 000 euron suuruinen palkinto Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahastosta. Kilpailun finaaliin valituille järjestetään mestarikurssi Savonlinnassa kesällä 2012.

Oopperalaulaja Timo Mustakallio perusti vuonna 1973 nimeään kantavan rahaston auttamaan nuoria suomalaisia laulajia kehittämään kykyjään. Timo Mustakallio -apurahasta on kilpailtu vuodesta 1974 lähtien.

Vastaa

Post Navigation