Amfion pro musica classica

TERO SAARISELTA TEOS LOS ANGELESIN FILHARMONIKOILLE

Tero Saarinen. Kuva © Tarja Ahola

Tero Saarinen. Kuva © Tarja Ahola

Maailman johtaviin sinfoniaorkestereihin lukeutuva Los Angelesin filharmonikot on tilannut kantaesityksen Tero Saariselta. Koreografin tulkinta Bernd Alois Zimmermannin sellokonsertosta (en forme de pas de trois, 1966) saa ensi-iltansa 19. tammikuuta 2018. Kyseessä on samalla Zimmermannin sävellyksen USA:n ensiesitys. Näytöksiä Frank Gehryn suunnittelemassa Walt Disney -konserttisalissa on yhteensä kolme. LA Philiä johtaa orkesterin päävierailija Susanna Mälkki. 

Saarisen ensimmäinen yhteistyö LA Philin kanssa on yhdistelmä tanssia, elävää musiikkia ja kokonaisvaltaista visuaalisuutta, joka ottaa haltuun maineikkaan 2 265 -paikkaisen konserttisalin. Koreografin työryhmään kuuluvat Tero Saarinen Companyn tanssijoiden lisäksi lukuisista Saarisen menestysteoksista vastanneet valosuunnittelija Mikki Kunttu ja pukusuunnittelija Erika Turunen.

Tero Saarinen on tunnettu klassista musiikkia ja nykytanssia oivaltavalla tavalla yhdistävistä teoksistaan. Stravinsky-tulkinnat Petrushka (2001), HUNT (Kevätuhri, 2002) ja Mariage (Häät, 2007) lukeutuvat koreografin kiitetyimpiin. Hänen viimeisimpiä töitään ovat niin ikään yleisö- ja arvostelumenestyksiksi nousseet Morphed (2014) Esa-Pekka Salosen musiikkiin, sekä Jean Sibeliuksen Kullervo (2015) yhteistyössä Suomen kansallisoopperan ja -baletin kanssa.

Vastaa

Post Navigation