Amfion pro musica classica

Taideyliopistolle miljoonan euron lahjoitus Louise ja Göran Ehrnroothin säätiöltä

Taideyliopiston (joka aloitti toimintansa vuoden 2013 alussa, kun Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu yhdistyivätTaide on lahja -varainhankintakampanja on saanut miljoonan euron suuruisen pääomalahjoituksen Louise ja Göran Ehrnroothin säätiöltä. Lahjoitus on suurin kertalahjoitus säätiön historissa. Pääomalahjoituksen lisäksi säätiö aloittaa Taideyliopiston kanssa yhteistyön, jonka tarkoituksena on tukea nuoria taiteilijoita ja kehittää opiskelijoille tarjottavia yrittäjyysopintoja. Yhteistyön muodot tarkentuvat myöhemmin.
.
– Suomen 100-vuotisjuhlavuotena on tärkeää muistaa, miten suuri rooli kulttuurilla ja taiteella on ollut maamme identiteetille jo vuosisadan ajan. Taideyliopiston taiteilijakoulutuksella on suuri vastuu taiteemme tulevaisuuden synnyttäjänä Suomessa. Säätiömme haluaa olla mukana tukemassa Taideyliopiston nuoria taiteilijoita turvaamalla omalta osaltamme yliopiston korkeatasoista sekä monipuolista taiteen opetusta ja tutkimusta. Toivomme tekomme kannustavan myös muita lahjoittamaan Taideyliopistolle sen tärkeään työhön, sanoo Georg Ehrnrooth, Louise ja Göran Ehrnroothin säätiön hallituksen puheenjohtaja.

Pankinjohtaja Göran ja rouva Louise Ehrnroothin perustivat nimeään kantavan säätiön vuonna 1990. Säätiö tukee teollisuutta, maataloutta ja ympäristöä, yhteiskunnallista toimintaa sekä kulttuuria Suomessa.

– Louise ja Göran Ehrnroothin säätiön lahjoitus on huomattava askel varainhankintakampanjassamme, jonka lahjoitusten avulla edistämme Taideyliopiston koulutuksen kehittämistä. Tarvitsemme taidetta ja luovuutta yhteiskuntaamme – niitä ihmisiä, joilla on kyky haastaa ajatteluamme ja luoda uutta. Taideyliopiston taiteilijat tarjoavat tämän potentiaalin, toteaa Karri Kaitue, Taideyliopiston hallituksen puheenjohtaja.

– Louise ja Göran Ehrnroothin säätiön merkittävä tuki Taideyliopistolle on osoitus siitä, että säätiö haluaa olla mukana aktiivisesti turvaamassa taiteen, kulttuurin ja taiteilijoiden tulevaisuutta Suomessa, Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki lisää.

Taideyliopisto on saanut viimeisimmät suurlahjoituksensa Ehrnroothin säätiön lisäksi Saastamoisen säätiöltä sekä Svenska Kulturfondenilta. Merkittävät suomalaiset säätiöt ovat ymmärtäneet Taideyliopiston roolin suomalaisen taiteen sekä kulttuurin kehittäjänä ja lähteneet huomattavilla summilla mukaan Taideyliopiston pääomitukseen.

Taide on lahja -kampanja kerää lahjoituksia yrityksiltä, yhteisöiltä, säätiöiltä ja yksityishenkilöiltä 30.6.2017 saakka. Tavoitteena on kerätä kesään 2017 mennessä lahjoituksia yhteensä viiden miljoonan euron arvosta. Lahjoittaja ei voi kohdentaa lahjoitustaan yksilöityyn tarkoitukseen, vaan pääomasta saatava tuotto käytetään Taideyliopiston strategisiin kehittämiskohteisiin. Valtio tukee yliopistojen varainhankintaa yhteensä 150 miljoonalla eurolla. Tähän mennessä lahjoituksia on Taideyliopistolle kertynyt noin 3,2 miljoonaa euroa, joka voi valtion vastinrahan avulla olla jo lähes 8 miljoonaa euroa.

Vastaa

Post Navigation