Amfion pro musica classica

Soittaminen ja lentäminen sopivat huonosti yhteen

Kanadan ilmatilassa vaadittava selloverkko. Kuva: Miro-kvartetti.

Jo yli 12 000 Facebook-käyttäjää on liittynyt ryhmään ”Musicians against Ryanair” protestoidakseen halpalentoyhtiön uutta matkatavarasääntöä vastaan: nykyisin myös kitaristit ja viulistit joutuvat ostamaan paikan soittimelleen, ilmeisesti siksi, että ”soittimet  ovat luonnostaan sopimattomia nopeasti kohteessa kääntyvien lentoyhtiöiden kuljetettaviksi”.

Sellistit, jotka jo pitkään ovat joutuneet lunastamaan kaksi paikkaa, ovat nyt joutumassa uuteen ahdinkoon, kertoo New York Post. Hiljattain United-lentoyhtiön edustaja ilmoitti Chiara-kvartetin sellistille Greg Beaverille, ettei selloa voitaisi kuljettaa turistiluokassa, vaan sille olisi ostettava tilavampi (ja neljä kertaa kalliimpi) ykkösluokan lippu. Vaihtoehdoksi tarjottiin tosin matkustamista myöhemmällä vuorolla suuremmassa lentokoneessa.

Yhdysvaltain muusikkojen liitto lobbaa kongressissa ilmailuhallituksen soittimen kuljettamista koskevien sääntöjen muuttamiseksi. Nykyisellään instrumenttien kohtalo on paljolti portille sattuvan työntekijän käsissä.

Vastaa

Post Navigation