Amfion pro musica classica

Sibelius-Akatemia neljättä vuotta maailman huippuyliopistojen kärkijoukossa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia on arvioitu maailman 12. parhaaksi QS-rankingin esittävien taiteiden yliopistovertailussa.

QS World University Rankings by Subject listasi esittävien taiteiden koulutusta tarjoavat yliopistot paremmuusjärjestykseen neljättä kertaa. Sibelius-Akatemia on ollut listan kärjessä ensimmäisestä vuodesta lähtien. Viime vuonna sen sijoitus oli toistaiseksi korkein eli kuudes, vuonna 2016 sijoitus oli seitsemäs ja vuonna 2017 kymmenes.

”Sijoituksemme on erinomainen. Esittävien taiteiden sarjassa on kaikkiaan 1353 yliopistoa eri puolilta maailmaa, joten 12. sija tässä joukossa on huippusuoritus,” sanoo Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaani Kaarlo Hildén.

QS-arviointi muodostuu kahdesta osa-alueesta: akateemisten asiantuntijoiden ja valmistuneita opiskelijoita työllistävien työnantajien arvioista.

”Esittävien taiteiden sarjaan tuli yli 4000 arviota työnantajilta ja 1250 arviota alan akateemisilta asiantuntijoilta. Akateemisten asiantuntijoiden arvioiden perusteella Sibelius-Akatemian sijoitus on neljäs maailmassa,” sanoo QS Worldin johtaja Ben Sowter.

Sibelius-Akatemian kokonaissijoitus laski, koska QS-organisaation arviointiperusteiden painotukset muuttuivat. Arviointiperusteissa työnantajamaineen painotus nousi kymmenellä prosentilla. Työnantajamaine mittaa työnantajakentän mielipidettä siitä, mistä oppilaitoksista heidän näkemyksensä mukaan valmistuvat alansa halutuimmat eli työllistettävimmät opiskelijat.

”Työnantajamaineemme sai tähän mennessä saamistamme tuloksista korkeimman pistemäärän, mutta se ei riittänyt nostamaan kokonaissijoitustamme, sillä saamiemme työnantaja-arvioiden lukumäärä ei ollut riittävän suuri,” selventää Hildén.

”Pääosa työnantaja-arvioinneista tulee suurista englanninkielisistä maista, kuten Yhdysvalloista ja Iso-Britanniasta. On ymmärrettävää, ettemme välttämättä ole oppilaitoksena tuttuja juuri noiden maiden työnantajille,” jatkaa Hildén.

Maailman parhaaksi esittävän taiteen yliopistoksi arvioitiin jälleen newyorkilainen Juilliard School. Toiseksi sijoittui itävaltalainen Universität für Musik und darstellende Kunst Wien ja kolmanneksi Royal College of Music Isosta-Britanniasta. Kymmenen joukkoon sijoittuivat myös muun muassa maineikkaat Curtis Institute of Music ja Harvard University Yhdysvalloista.

”Sibelius-Akatemian sijoittuminen kansainvälisessä yliopistovertailussa taas maailman huippujen joukkoon kertoo opetushenkilöstön intohimoisesta suhtautumisesta taiteeseen ja Taideyliopiston tinkimättömästä koulutuksen ja tutkimuksen laadusta”, sanoo Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki.

 

Esittävien taiteiden ranking 2019

Kaikki alakohtaiset rankingit 2019

Vastaa

Post Navigation