Amfion pro musica classica

Säätiö perustettu tukemaan Musiikkitalon pienempiä tekijöitä

Helsingin kaupunki on perustanut säätiön monipuolistamaan Musiikkitalon musiikkitarjontaa, kertoo Helsingin Sanomat. Kaupunki on antanut säätiölle peruspääomaksi 100 000 euroa, jonka lisäksi se saa käyttöönsä jo pari vuotta sitten Pro Musica Säätiön Musiikkitalolle lahjoittaman miljoona euroa.

Perustamiskokouksessa säätiön asiamieheksi valittiin Musiikkitalon johtaja Helena Hiilivirta. Sen hallituksen puheenjohtaja on Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen ja jäsenet musiikkitalon Helsingin kaupunginorkesterin intendentti Elina Siltanen ja Sibelius-Akatemian rehtori Gustav Djupsjöbacka.

Säätiö jakaa apurahoja ja tukia vain Musiikkitalossa ja sen edustalla pidettäviä esityksiä varten, mutta se ei tue kolmen päätoimijan eli Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin tai Sibelius-Akatemian toimintaa. Hiilivirran mukaan ”kyse on siis eräänlaisesta Musiikkitalon tappiontakausrahastosta”, jolla toivottavasti voidaan mahdollistaa myös marginaalisemman musiikin esittämistä parin vuoden kuluttua valmistuvassa talossa.

Vastaa

Post Navigation