Amfion pro musica classica

RSO ja Sibelius-Akatemia järjestävät kapupajan

Radion sinfoniaorkesteri ja Sibelius-Akatemia järjestävät yhteistyönä huipputason kapellimestarityöpajan Musiikkitalossa 24.10.klo 17. Konserttisalissa RSO:n muusikoita johtavat Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan opiskelijat. Ohjaajana toimii Suomen Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Mikko Franck.

”Ehdotus yhteistyöstä tuli RSO:n puolelta. Musiikkitalossa toimimisen ansiosta tämänkaltainen ainutlaatuinen yhteistyö on entistä helpompi toteuttaa. Tämä oli myös yksi tärkeimmistä tavoitteista kun haluttiin rakentaa Musiikkitalo, jossa kaksi ammattiorkesteria ja musiikkiyliopisto toimivat saman katon alla”, summaa intendentti Juhani Poutanen Sibelius-Akatemiasta.

”Musiikkitalon on oltava foorumi joka tarjoaa nuorille muusikoille mahdollisuuden kehittyä, oppia ja inspiroitua kun ammattilaiset, opiskelijat ja yleisö kohtaavat. Koulutuksellinen yhteistyö Sibelius-Akatemian kanssa on RSO:n näkökulmasta äärettömän tärkeää toimintaa alamme tulevaisuuden hyväksi”, sanoo puolestaan Radion sinfoniaorkesterin intendentti Tuula Sarotie.

Ohjelmassa on Johannes Brahmsin Variaatiot Haydnin teemasta, Felix Mendelssohnin neljäs sinfonia sekä Magnus Lindbergin Feria.

Yleisöllä on tilaisuuteen vapaa pääsy.

Vastaa

Post Navigation