Amfion pro musica classica

Portugalilainen mini-Ring tuo suuroopperan helpommin lähestyttävämmäksi

Porton Casa da Músicassa sai syyskuussa kantaesityksensä uusi versio vuonna 1990 luodusta pienois-Ringistä. Ring Saga on vaihtoehtoinen pienversio Wagnerin suurteoksesta, sovitettu kamarimusiikillisiin mittoihin (18 muusikolle) ja lyhennetty yhteensä yhdeksäntuntiseksi. Projekti valmistui alunperin englantilaisen säveltäjä Jonathan Doven ja ohjaaja Graham Vickin yhteistyönä, ja nyt sen on ottanut haltuunsa musiikkiteatteriseurue T&M sekä nykymusiikkiin erikoistunut portolainen orkesteri Remix. Ohjaajana toimii Antoine Gindt. Produktio tuo yhteen sekä musiikkiteatterilaulajia että oopperalaulajia.

Mittasuhteiltaan kevennetty Ring Saga mahdollistaa teoksen tuomisen sellaisille alueille, joilla ei ole resursseja tuottaa täysimittaista tetralogiaa suurine orkestereineen ja laulajakaarteineen. Kaikki neljä oopperaa on mahdollista esittää yhden viikonlopun sisällä. Lyhyempi ja sisällöltään tyylitellympi oopperaversio myös madaltaa yleisön kynnystä lähteä kokemaan Ring.

Syyskaudella T&M ja Remix tuovat Ring Sagan mm. Pariisiin, Reimsiin ja Luxembourgiin.

Aiheesta lisää Le Figarossa: http://www.lefigaro.fr/musique/2011/10/05/03006-20111005ARTFIG00712-le-ring-en-modele-reduit.php

Vastaa

Post Navigation