Amfion pro musica classica

Myös Piotr Anderszewski peruuttaa – tilalla RSO:n solistina esiintyy Víkingur Ólafsson

Kapellimestari Lionel Bringuierin lisäksi myös pianisti Piotr Anderszewski on joutunut peruuttamaan esiintymisensä RSO:n kanssa 7.-8.2. sairastumisen takia. Uudeksi solistiksi saatiin Islannin Glenn Gouldiksi kutsuttu Víkingur Ólafsson. Kapellimestarina Bringuieria paikkaa Klaus Mäkelä.

Ohjelmasta jää pois Esa-Pekka Salosen Helix ja Rimski-Korsakovin Scheheradzade ja tilalla kuullaan Schumannin Alkusoitto, scherzo ja finaali sekä Sibeliuksen 2. sinfonia. Solistinumerona säilyy Mozartin pianokonsertto nro 24.

Konsertti 7.2. lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja verkossa yle.fi/areena. Konsertti nähdään kahdessa osassa Yle Teeman RSO Musiikkitalossa -ohjelmassa 11.2. ja 18.2. ja uusintana Yle TV1:ssä 17.2. ja 24.2.

Juilliardin musiikkikorkeakoulusta valmistunut Víkingur Ólafsson on yksi sukupolvensa kiinnostavimmista pianisteista. New York Timesin kriitikko Anthony Tommasini kutsui häntä Islannin Glenn Gouldiksi elokuisen New Yorkin konsertin jälkeen ja Gramophone puolestaan kuvaili islantilaista ”hengästyttävän nerokkaaksi pianistiksi” Philip Glass -levyn julkaisun yhteydessä.

Voitettuaan kaikki mahdolliset musiikkipalkinnot kotimaassaan, Ólafsson teki kansainvälisen läpimurtonsa solmittuaan merkittävän levytyssopimuksen Deutsche Grammophonin kanssa 2016. Tuolloin levytetyn Glass -levyn jälkeen tänä vuonna julkaistaan Bachin pianoteoksia sisältävä taltiointi.

Kuluvalla kaudella Ólafsson esiintyy mm. Los Angelesin filharmonikoiden, Hampurin radion sinfoniaorkesterin, Japanin radion sinfoniaorkesterin ja Berliinin konserttitalon orkesterin solistina. Resitaaleja hän pitää mm. Kölnin filharmoniassa, Hampurin Elbphilharmoniessa, Wienin Konzerthausissa ja Lontoossa. Ólafsson on myös ruotsalaisen Vinterfest -tapahtuman, Reykjavik Midsummer Music -festivaalin ja Icelandic Weekend at Liepaja -musiikkiviikonlopun taiteellinen johtaja.

Ólafsson on tunnettu nykymusiikin tulkki ja hän on työskennellyt läheisesti mm. Philip Glassin ja Daníel Bjarnasonin kanssa. Viime kaudella hän esitti Haukur Tómassonin uuden konserton Los Angelesin filharmonikkojen ja Esa-Pekka Salosen johdolla.

Vastaa

Post Navigation