Amfion pro musica classica

Musiikkitalo saa kuoron

Helsingin Musiikkitalon yhteyteen perustetaan sinfoniakuoro. Kuoron perustamisvaiheen taiteelliseksi johtajaksi on kutsuttu säveltäjä Tapani Länsiö. Hän vastaa koelauluista marraskuussa sekä laulukauden käynnistämisestä tammikuussa 2012. Kuoron ensimmäiset esiintymiset Helsingin kaupunginorkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin konserteissa kuullaan mahdollisesti jo syyskaudella 2012 Musiikkitalossa.

Kuoro on oleva n. 70-100 laulajan sinfoniakuoro. Sen tärkein areena on toimia Musiikkitalossa yhdessä Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin sekä Sibelius-Akatemian orkesterin kanssa suurien orkesteri-kuoroteosten esittäjänä. Kuoro on keskeinen instrumentti myös Musiikkitalon oman kuorotoiminnan suunnittelussa.

Kuoro harjoittelee Musiikkitalossa keväällä 2012 joka toinen sunnuntai-ilta. Kuorolaiset eivät saa rahallista korvausta. Palkkiona ovat elämykset musiikin tekemisestä kunnianhimoisesti, maailman parhaiden kapellimestareiden ja orkestereiden kanssa, Helsingin Musiikkitalossa.

Kuoron taiteellisen toiminnan suunnitteluun osallistuu myös sen taiteellinen toimikunta, kapellimestarit Hannu Lintu, John Storgårds, Jukka-Pekka Saraste sekä Tapani Länsiö Sibelius-Akatemian edustajana.

Kuoron verkkosivut Musiikkitalon verkossa avataan lokakuun alussa. Sivuilta saa tarkempaa tietoa koelauluista, kevään aikataulusta sekä muista kuoron toiminnan ihanteista ja päämääristä.

Vastaa

Post Navigation