Amfion pro musica classica

Musica nova Helsinki keräsi uusia yleisöjä

1.-12.2.2017 järjestetty Suomen suurin nykymusiikkitapahtuma täytti odotuksensa lipunmyynnin ja kävijämäärän suhteen. Festivaalilla vieraili n. 7600 kävijää. Viime festivaalin kävijämäärä vuonna 2015 oli 5500. Ylen radio- ja nettilähetysten välityksellä konsertteja seurasi reilu puoli miljoonaa kuulijaa ja katselijaa.

Festivaali sisälsi 26 esitystä, joiden lisäksi järjestettiin lukuisia luentoja ja taiteilijatapaamiseja.

Musica nova Helsingin uuden taiteellisen johtajan André de Ridderin kiitetty ohjelmistoprofiili kattoi entistä vahvemmin myös elektronisen ja kokeellisen pop-musiikin. Festivaali levittäytyi konserttisalien lisäksi klubeille. Open Spaces -teemainen festivaali toi yhteen uusia kävijöitä niin klassisen, elektronisen kuin nykymusiikin yleisöistä.

Festivaalilla sai kantaesityksensä seitsemän teosta, joiden lisäksi kuultiin lukuisia Euroopan ja Suomen ensiesityksiä, mm. positiivisia arvioita keränneet tulkinnat Gérard Griseyn suurteoksista Les espaces acoustiques ja Le Noir de L’Étoile sekä Michel van der Aan 3D-oopperasta Blank Out.

Konserteista loppuunmyytyjä olivat defunensemblen ja Islajan yhteisesiintyminen sekä Helsingin kamarikuoron konsertti Kiasmassa. Myös NYKY Ensemblen ja Veli Kujalan ilmaiskonsertit vetivät salit täyteen. UMO Jazz Orchestran ja Kari Ikosen pop up -esiintymiset Kampin Kauppakeskuksessa keräsivät niin ikään runsaan yleisön.
Video UMOn esiintymisestä: https://youtu.be/MeTS_Mf1qbs

Festivaalin pääsäveltäjävieraina loistivat hollantilainen Michel van der Aa, amerikkalainen kokeellinen elektronimuusikko ja säveltäjä Tyondai Braxton, amerikkalainen Qasim Naqvi sekä festivaalilla runsaasti soitetun György Ligetin poika Lukas Ligeti.

Seuraava Musica nova järjestetään 2019 helmikuun alussa. Tarkat päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

Vastaa

Post Navigation