Amfion pro musica classica

Kymi Sinfonietta lakkautusuhan alla

Kouvolan kaupunki suunnittelee säästötoimenpiteiden vuoksi rankkoja leikkauksia kulttuuriin. Uhan alla ovat mm. Kymi Sinfonietta sekä Pohjois-Kymen musiikkiopisto. Muusikkojen liitto vetoaa Kouvolan kaupungin päättäjiin orkesterin ja koko alueen kulttuurielämän puolesta.

1999 perustettu Kymi Sinfonietta on ainutlaatuinen, kahden kaupungin orkesteri ja Suomen ainoa maakuntaorkesteri; sen alueellinen merkitys kulttuurielämälle, harrastamiselle ja hyvinvoinnille on suuri.

Kouvolan kaupunginhallituksen asettama säästötoimenpiteitä käsittelevä ohjausryhmä ehdottaa Kymi Sinfoniettalle joko leikkauksia tai avustuksen lakkauttamista. Tällä hetkellä orkesterin Kouvolan kaupungin avustus on 642 000 euroa vuodessa, mikä on noin 43 prosenttia Kouvolan ja Kotkan yhdessä omistaman orkesterin kokonaisavustuksesta.

Leikkaukset tai lakkauttaminen vaikuttaisivat myös valtionosuuteen ja rampauttaisivat orkesterin toiminnan koko alueella. Orkesterin toiminnassa on jo toteutettu säästötoimenpiteitä, ja se on toiminut esimerkiksi koronarajoitusten aikana joustavasti saavuttaen yleisön myös poikkeusaikana. Orkesterin merkitys kaupunkilaisille on suuri, ja osa yleisöstä on osoittanut tukensa muun muassa lahjoittamalla lippurahansa toiminnan mahdollistamiseksi.

Maakuntaorkesterin laadukas työ alueella tuo kulttuuria kaikille – konserttitoiminnan lisäksi yhteistyö esimerkiksi päiväkotien ja palvelukotien kanssa vaikuttaa olennaisesti musiikin saavutettavuuteen ja asukkaiden hyvinvointiin. Alueen vetovoima tulisi kärsimään leikkausten seurauksena suuret tappiot, todetaan Muusikkojen liiton tiedotteessa.

Vastaa

Post Navigation