Amfion pro musica classica

Kuhmossa runsas yleisömenestys

Kuhmon Kamarimusiikki houkutteli yli tuhat kävijää enemmän kuin vuosi sitten, vaikka ennakkoon arvioitiin vain päästävän viimevuotiselle tasolle. Festivaalin päätöspäivänä kokonaiskävijämääräksi laskettiin yli 37 000.

Juhlien aikana oli yhteensä 76 konserttia, joissa esiintyi yli 140 taiteilijaa. Hyvä yleisömenestys johtui erityisesti kuulijoiden jakautumisesta tasaisesti kaikkiin tilaisuuksiin. Loppuunmyytyjä konsertteja oli kahdeksan. Kuhmon lisäksi konsertoitiin myös Sotkamon Vuokatissa sekä Kuikan kämpällä lähellä itärajaa.

Ensi kesänä Kuhmon kamarimusiikki järjestetään 15. – 28.7. Luvassa on uusia esiintyjiä, mutta myös suuri osa tutuista Kuhmon taiteilijoista jatkaa. Jousikvarteteista mukana ovat ainakin Danel, Meta4 ja Enesco. Maineikkaan Kronos-kvartetin tulosta neuvotellaan parhaillaan.

Taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn kertoo, että luvassa on Kuhmon muusikkokunnalle sopivia sovituksia suurista teoksista. Viime vuosina Kuhmossa on ollut tapana esittää myös oopperaa. Ensi kesänä vuorossa on suosikkiooppera Carmen Peter Brookin versiona, jossa teos on kiteytetty neljän solistin esitettäväksi. Suunnitelmissa on myös operetin esittäminen ensimmäistä kertaa Kuhmossa.

Yhtenä koko festivaalin aiheena ovat uskonnot eri muodoissaan. Luvassa on muiden muassa rituaalisia tansseja, raamatullista musiikkia, buddhalaisuutta, ortodoksisuutta ja islamia sulassa sovussa. Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään ensi kesänä 43. kerran.

Vastaa

Post Navigation