Amfion pro musica classica

Kuhmon kamarimusiikin juhlavuoden 2009 ohjelma julkistettu

Kävijämäärältään Suomen suurin kamarimusiikkifestivaali, Kuhmon Kamarimusiikki, täyttää ensi kesänä jo 40 vuotta. Festivaalilla kuullaan yli 70 konserttia noin 150 suomalaisen ja kansainvälisen huippumuusikon esittämänä. Festivaali järjestetään 12.–25.7.2009.

Festivaalin 150 taiteilijan joukossa ovat muiden muassa viulistit Pinchas Zukerman, Massimo Quarta, Chlöe Hanslip, Vasile Pantir ja Pekka Kuusisto, sopraano Salome Haller, mezzosopraano Monica Groop, sellistit Natalia Gutman ja Andreas Brantelid, pianistit Olli Mustonen, Ralf Gothóni ja Peter Frankl, klarinetistit Michel Lethiec ja Kari Kriikku ja fagotisti Sergio Azzolini. Itseoikeutettuja esiintyjiä ovat festivaalin vuonna 1970 perustanut sellisti Seppo Kimanen ja festivaalin piiristä kasvanut Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesteri. Kuhmossa kuullaan myös useita yhtyeitä kuten Brentano- ja Danel-kvartetit ja festivaalin oma residenssiyhtye Meta4.

Kuhmon Kamarimusiikin teemoja tänä vuonna ovat sadut ja tarinat ja Orient Express. Konserteissa kuullaan muun muassa Ludwig van Beethovenin ja Dmitri Šostakovitšin jousikvartetot ja niiden välillä Gustav Mahlerin lauluja.

Festivaalin yhteydessä järjestetään perinteiset Kuhmon musiikkikurssit, joiden taiteellinen johtaja on Junio Kimanen. Myös kurssit viettävät nyt 40-vuotisjuhlaa. Lähinnä ammattiopiskelijoille tarkoitettujen kurssien opettajina toimivat festivaalin taiteilijat ja opetusta annetaan pianossa, jousisoittimissa ja puupuhaltimissa. Kurssien opiskelijat esiintyvät ilmaisissa konserteissa festivaalin aikana.

www.kuhmofestival.fi

Comments are closed.

Post Navigation