Amfion pro musica classica

Korvat auki -yhdistys juhlistaa 35-vuotista taivaltaan

Nuorten säveltäjien vuonna 1977 perustettu Korvat auki -yhdistys järjestää 35-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi neljä konserttia käsittävän festivaalin Helsingissä 27.–31.10.2012. Eero Hämeenniemen, Jouni Kaipaisen, Magnus Lindbergin, Otto Romanowskin, Kaija Saariahon ja Esa-Pekka Salosen perustaman yhdistyksen tavoitteena on tuoda uutta musiikkia tunnetuksi ja saada uusia nuoria säveltäjiä yleisön tietoisuuteen. Nuorille säveltäjille Korvat auki -konsertit ovat monesti ensimmäinen tilaisuus kuulla musiikkiaan konsertissa.

Yhdistyksen periaatteiden mukaisesti festivaali keskittyy nuorimpaan suomalaiseen musiikkiin, mutta juhlavuoden kunniaksi mukana on myös perustajajäsenten teoksia. Lisäksi videotaiteilija Tuulia Susiaho on koonnut entisten ja nykyisten Korvat auki -säveltäjien tuoreista haastatteluista videon, joka esitetään tiistain konsertin yhteydessä 30.10.

Festivaalilla esiintyvät Sibelius-Akatemian Kapubändi, NYKY-ensemble, defunensemble, Sibelius-Akatemian Vokaaliyhtye, sekä lukuisia nykymusiikkiin spesialisoituneita nuoria solisteja. Korvat auki 35 -festivaalin ohjelmaan voi tutustua täällä.

Vastaa

Post Navigation