Amfion pro musica classica

Kansainvälisen huippujoukon rauhankonsertti 31.8. Helsingissä

Kapellimestari ja viulisti Jan Söderblom organisoi epäpoliittisen, rauhan sanomaa ajavan massiivisen yhteiskonsertin We Agree To Disagree, joka järjestetään Helsingin Musiikkitalolla 31.8.2014 kello 17.00. Konsertti yhdistää taiteilijat yli valtioiden ja kansallisuuksien rajojen ja siihen on lupautunutkin joukko nimekkäitä muusikoita sekä teknistä henkilökuntaa Suomesta, Venäjältä, Eestistä, Ukrainasta, Moldovasta, Georgiasta ja Yhdysvalloista. Mukana on huippusopraano Barbara Hendricks, viulistit Lisa Batiashvili ja Pekka Kuusisto, kapellimestari Eri Klas, kapellimestari ja alttoviulisti Dalia Stasevska, sellisti Jan-Erik Gustafsson, moldovalainen viulisti Ion Buinovisch, viulistit Minna Pensola ja Antti Tikkanen sekä monia muita.

Konsertin esiintyjäkaarti kasvaa jatkuvasti ja sen täydentymistä voi seurata nettisivuilta www.weagreetodisagree.net. Konsertti striimataan netissä suorana ja se esitetään samanaikaisesti myös Musiikkitalon edustalla Kansalaistorilla. Konsertti ei ole varainkeräys, vaan itsessään hankkeen päämäärä. Kaikki työskentelevät konsertin eteen ilman korvausta. Jos konsertin lipputuloista jää tuottoa, se käytetään rauhankonsertin järjestämiseen toisessa kaupungissa.

Konsertti on suunniteltu kolmiosaiseksi maraton-illaksi. Sen alkupuolella esiintyy kamariorkesteri, keskiosassa kuullaan kamarimusiikkikokoonpanoja sekä soolonumeroita. Kolmannessa osiossa soittaa sinfoniaorkesteri.

Söderblom kertoo konsertista seuraavasti:

”Keräännymme yhteen, jotta voimme muistuttaa toisiamme siitä, että ainoa kestävä tapa ratkaista ristiriidat on yhteistyö. Konsertti on kannanotto ihmisten ja rauhanomaisen kehityksen puolesta.

Meillä on niin suuria yhteisiä haasteita edessämme, että niissä riittää tekemistä myös ilman sotilaallisia yhteenottoja. Jos haluamme voittaa nämä haasteet, meidän on jo tänään tehtävä päätös ja hyväksyttävä keskinäiset erilaisuutemme. Jyrkätkään erimielisyydet eivät ole syy luopua rauhanomaisista ja rakentavista ratkaisumalleista.

Soittajistomme on kerätty useista eri maista. Keskuudessamme esiintyy suuriakin erimielisyyksiä. Yhteisen päämäärämme, musiikkiesityksen edessä, pystymme kuitenkin keskittymään yhteistyöhön. Osoitamme näin ihmisen kyvyn toimia rakentavasti myös konfliktin aikana.”

Konsertin tiedot:

We agree to disagee
Sunnuntai 31.8.2014
Kello 17.00 – noin 21.30
Helsingin Musiikkitalo
Mannerheimintie 13 a
00100 HELSINKI

Liput Lippupalvelusta.

Vastaa

Post Navigation