Amfion pro musica classica

Giovanni Grancino -arvosello Kansallisoopperan orkesterille

Suomen kansallisoopperan orkesterille on hankittu ainutlaatuinen Giovanni Grancino -arvosello noin vuodelta 1700. Sellon hankkimisen mahdollistajana toimi Mandatum Life ja sen ammattimaisille sijoittajille suunnattu sijoitustuote.

”Onhan tämä upea aloite. On hienoa saada soittaa kaunisäänisellä yksilöllä. Arvosello on kuin hyvä viini – paranee soittamisen myötä ja tuo nautintoa soittajalleen ja kuulijoille”, kuvailee arvosoittimen käyttöönsä saava soolosellisti Samuli Peltonen.

Kansallisoopperan orkesteri on Suomen suurin sinfoniaorkesteri, joka soittaa vuosittain lähes 200 ooppera- ja balettiesitystä tai konserttia. Orkesteri on Kansallisoopperan ja -baletin taiteellisen toiminnan ytimessä.

”Arvosoittimet ovat tärkeitä työvälineitä, jotka sitouttavat parhaat voimat kehittyvään työyhteisöömme. Orkesterin taso vuorostaan heijastuu sekä kapellimestari- että solistikiinnityksiin. Kaunisääniset arvosoittimet esityksissämme tarjoavat entistä elämyksellisemmän yleisökokemuksen asiakkaillemme”, toteaa Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi.

Kansallisoopperan ja -baletin yleisöllä on mahdollisuus kuulla arvosellon sointia ensimmäisen kerran jo kevään esityksissä Oopperatalossa.

Grancino-arvosellon kaltaisia instrumentteja on maailmassa vain rajallinen määrä, mikä lisää niiden arvoa. Arvosoittimet ovatkin usein hintatasonsa vuoksi yksittäisten soittajien ulottumattomissa. Kansallisoopperalla ja -baletilla on käytössään myös kaksi muuta arvosoitinta: viinialan yrittäjän Juha Berglundin omistama Andrea Guarneri -viulu sekä Emil Aaltosen säätiön omistama Tononi-sello.

Vastaa

Post Navigation